20 Bin Sağlık Personeli Alımı Başlıyor! Yaş Şartı Esnetilecek mi

20 Bin Sağlık Personeli Alımı Başlıyor! Yaş Şartı Esnetilecek mi

Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı süreci başlıyor. KPSS kılavuzu ÖSYM’de. Peki yaş şartı esnetilecek mi? Adayların yaş şartı talebi var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 40 bin sağlık personeli ve işçi alımı kapsamında ilk süreç için tarihleri açıklamıştı. Bakan Koca 20 bin sağlık personeli alımı sürecinin önümüzdeki günlerde başlatılacağını açıklarken kontenjanların ve tüm şartların yer aldığı tercih kılavuzunun da ÖSYM’ye gönderildiği belirtilmişti. Gözler artık ÖSYM’nin 20 bin sağlık personeli alımı tercih kılavuzunu yayımlamasında.

20 bin sağlık personeli alımı mülakatsız olacak

Bakan Koca 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımının mülakatsız ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacağını açıklamıştı. Adaylar artık gözleri ÖSYM’ye çevirdi ve lise, önlisans, lisans kontenjanlarının açıklanmasını bekliyor.

10 bin sağlık personeli alımı ve 10 bin işçi alımı ne zaman?

Bakan Koca Sağlık Bakanlığı 40 bin personel ve işçi alımı kapsamında diğer kontenjanlar için başvuru tarihlerini de açıkladı. 10 bin sağlık personeli alımı ile 10 bin kamu işçisi alımı başvuruları 2022 Mart’ta yapılacağı belirtildi.

Peki adayların bu süreçte beklenti ve talepleri nelerdir? En çok konuşulan ve adayların bir yıl kayıplarına nefes olacak YAŞ ŞARTININ ESNETİLMESİ beklentisi var.

Sağlık Personeli Alımı Yaş Şartı

Gerek Sağlık Bakanlığı personel alımında gerekse diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yeni memur, işçi, personel alımlarında yer alan 30 veya 35 yaş şartı adayları oldukça zorluyor. Son yıllardaki atama kontenjanlarının da düşük olmasından dolayı atanamayan birçok KPSS adayı en azından pandemi sürecindeki kayıpların telafisi adına SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARINDA YAŞ ŞARTININ esnetilmesini, hatta yaş şartı aranmamasını bekliyor!

Aşağıdaki YORUM alanına HEMEN Görüş ve Önerilerinizi yazabilirsiniz. İlan süreci çok kısa sürede başlayacaktır. Aşağıdaki bağlantıdan süreç başlar başlamaz tüm detayları hemen öğrenebilirsiniz:

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
70 Yorum