2017 KPSS’de Uygulanacak Değişiklikler Yayınlandı

2017 KPSS’de Uygulanacak Değişiklikler Yayınlandı

KPSS 2017 Yılından itibaren değişikliklerini yayınladı. KPSS’de yapılan değişiklikler ve öğrencilerimizin dikkat etmesi gerekenler şöyle.

Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılan sınav KPSS 2017 yılında değişikliğe gidildiği için 2016 yılı Kpss Puan türleri 1 yılla sınırlandırılmıştır. Söz konusu hüküm doğrultusunda, A Grubu Kamu Personel Seçme Sınavında gerekli görülen birtakım düzenlemelerin yapılabilmesi için, 2016 KPSS puan türlerinin A Grubu kadrolara başvuru açısından geçerlilik süresi bir yıl olarak belirlenmiştir.

2017 yılında KPSS ile olarak şu değişikliklerin yapılması kararlaştırılmıştır: KPSS 2017 Girecek adaylar Ekometri Testine girmeyecekler yapılan değişiklikle sınavın içerisinden çıkarılmıştır.

2016 KPSS ve öncesinde, hesaplanan 120 puan türünün 91’inin hesabında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) elde edilen puan %10 ila %60 oranlarında etkili olmakta; ancak, YDS Yönetmeliğinde bu sınav sonucunun geçerlilik süresine ilişkin bir hüküm bulunmamakta, bu da KPSS’de hangi tarihten itibaren YDS’nin kullanılacağı hususunda karmaşaya neden olmakta idi. 2017 KPSS de  puan hesaplamasında dikkate alınmayacaktır. YDS isteyen bölümler ise ayrıca dikkate alınacaktır.

Ekonometri testinin ve YDS ağırlıklarının çıkarılması sonrasında, A Grubu Kadrolar için daha önce hesaplanan 120 puan türünün ağırlıklarının yeniden belirlenmesi ihtiyacı hasıl olmuş; bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarınca sıklıkla kullanılan ve hiç kullanılmayan puan türleri de dikkate alınarak, hesaplanacak puan türleri ve test ağırlıkları yeniden belirlenmiştir. Bu kapsamda, alan sınavında yer alan testlerin ilgili puan türlerine katkısında asgari düzey 0.15 olarak belirlenmiş ve puan türleri alan testi ağırlıklarına göre sistemli hale getirilmiştir.

Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testlerinin (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanması kararlaştırılmıştır.  Soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri ise aşağıdaki şekilde olacaktır:

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER    SORU SAYISI    SINAV SÜRESİ
Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)     120    130  dakika
Eğitim Bilimleri    80    100 dakika
İşletme    40    50  dakika
Muhasebe    40    50  dakika
İstatistik    40    60  dakika
Hukuk    40    50  dakika
Kamu Yönetimi    40    50  dakika
İktisat    40    50  dakika
Maliye    40    50  dakika
Uluslararası İlişkiler    40    50  dakika
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri     40    50  dakika
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)
Alan Bilgisi Testi  (40) Alan Eğitimi Testi (10)    50    75  dakika

ÖABT yapılmayan yabancı dil öğretmen adayları için YDS’nin dikkate alındığı yeni bir puan türünün belirlenmesi MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça dillerinden öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonucunun 0.50 ağırlıkla dikkate alındığı KPSS120 puan türünün kullanılması ve bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda yapılan YDS İlkbahar Dönemi sonuçlarının esas alınması kararlaştırılmıştır.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.