2017 Seçim Ücreti Ne Kadar Görevli Olmak için Ne Yapmalıyım

2017 Seçim Ücreti Ne Kadar Görevli Olmak için Ne Yapmalıyım

Referandumda sandık görevi alacak memur ve siyasi parti temsilcilerine ne kadar ücret verilecek. Memur ve siyasi parti temsilcileri görev almak için ne yapmalılar. Seçim ücretleri nasıl verilecek, ücret ödeme hangi tarihe kadar tüm detaylar haberimizde.

Referandumda sandık görevi alacak memur ve siyasi parti temsilcilerinin ne kadar ücret verilecek. Memur ve siyasi parti temsilcileri görev almak için ne yapmalılar. Seçim ücretleri nasıl verilecek, ücret ödeme hangi tarihe kadar görevli kamu personeli ve siyasi parti temsilcilerinin hesabına yatacak, tüm detaylar haberimizde.

Sandık Kurullarında Görev almak için : Memur üye veya Sandık Kurulu Başkanı olmak için Kurumlar aracılığıyla toplanan taleplere başvurabilir veya İlçe Sandık Kurullarına dilekçe vererek görev talep edebilirsiniz. Memur olmayanların görev alması için siyasi partiler tarafından, İlçe Seçim Kurullarına, sandık kurulunda parti gözlemcisi olarak görevlendirilmeniz talep edilmelidir.

Sandık Kurulu : Başkanı ve Üyeler 192.00 TL - Parti temsilcileri ve birinci derecede görevliler “ Genel Müdür - Genel Müdür Yardımcısı - Daire Başkanı “ 96.00 TL  İkinci derecede görevliler “ Şube Müdürü - BİM Müdürü - Ayniyat sayman - BİM Koordinatörü “ 92.00 TL  Üçüncü derecede görevli  “ Şef, Çözümleyici, Programcı “ 90.00 TL Dördüncü derecede görevliler “ Veri Hazırlama Kontrol İşletmen Memur “ 87.00 TL şoför ve hizmetli 81.00 TL Şoförler ‘görevlendirilenler ‘ 76. 00 TL Hizmetli “görevlendirilenler) 76,00 TL alacaklar.

İl ve İlçe seçim : Başkanlar ve İl Seçim Kurulu üyeleri 96.00 TL - İlçe seçim Kurulu Üyeleri 81.00 TL - Seçmen kütük bürosu müdürler 92.00 TL - Seçmen kütük bürosu zabıt katipleri 87.00 TL - Seçmen kütük bürosu hizmetliler 81.00 TL - Askı yeri görevliler 76.00 TL - Memurlar görevlendireme 76. 00 TL - Şoför görevlendirme 76. 00 TL - Hizmetli görevlendirme 76.00 TL alacaklar.Sandık Kurullarının alacakları : Başkan 90.00 TL – Üyeler ise 81.00 TL alacaklar.

Bina Sorumluları : Bina sorumlusu idare Müdür, Müdür yardımcısı veya amir olarak görevli kişi 90.00 TL alacaklar.

Gündelik Ücretler :  Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 15 Şubat 2017 tarih ve 2017.106 sayılı kararı üzerine 16 Nisan 2017’ de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görevlilere verilecek gündelikler şu şekilde belirlenmiş.

Sandık kurulu gündelikleri : Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanları 2 günlük gündelik alır. – Eğitim verilen sandık kurulu başkanı ise 3 günlük gündelik alır. Eğitim verilen siyasi parti üyesi olmayanlara 2 günlük gündelik alır. Eğitim verilmeyen siyasi partili olmayan sandık kurulu üyelerine 1 günlük gündelik alır. Siyasi partili sandık kurulu üyelerine ise 1 günlük gündelik ödenmektedir.

Toplam ücretler : Eğitim alan kurul başkanları : 90 x 3 =  270 TL - Eğitim almayan kandık kurul başkanları : 90 X 2 = 180 TL - Eğitim alan ve siyasi partili olmayan sandık kurul üyesi : 81 X 2 = 162 TL - Eğitim almayan ve siyasi partili olmayan sandık kurul üyesi : 81 X 1 = 81 TL - Siyasi partili üyeleri : 81 x 1= 81 TL toplam ücret ödenmektedir.

Bina Sorumlusu idareye yapılacak ödemeler : Bina sorumlusu idareye 3 günlük gündelik ödenmekte. Bina sorumluluğu ise Yüksek Seçim Kurulunun belirlemiş olduğu 4 sandığın aynı binada yer alması gerekmekte, aksi taktirde bina sorumluluğu bulunmamakta ve her hangi bir ücret ödenmeyecektir. Bunun yanı sıra ceza infaz kurumları tutukevlerinde ve öğrencilerin barındığı yurtlar gibi yerlerde kurulmuş olan ve oy kullanılan yerler için bina sorumluluğu görevlendirilmesi olmayacak her hangi bir ücret ödenmeyecek.

Okuldaki hizmetliye yapılacak ödemeler: Okullarda görevli veya görevlendirme ile çalışan yüksek seçim kurulu tarafından görevlendirilen binalarda görev alan hizmetlilere 2 günlük gündelik verilmekte. Bunun yanı sıra okullarda en az 1 olmak üzere en fazla 2 hizmetli görevlendirilmektedir.

Uyap görevlilerine ödemeler : İl ve ilçe merkezlerinde görev alan uyap görevlileri 3 günlük gündelik ödenir. Ödemeler il seçim kurul başkanlığınca yapılır. Görevlendirilen uyap görevlilerini o İl ve İlçenin Başsavcılıkları ile irtibatlı olacak.

Kolluk kuvvetleri araç ve ücret talebi hususlar : Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kolluk kuvvetlerine her hangi bir ödeme yapma imkanı kanunen bulunmamaktadır. Kolluk kuvvetleri seçim günü veya her hangi bir gün 24 saat esasına dayalı çalıştığından ek ücret adı altında tahakkuk ettirilmesi imkansız. Kurumlar kendi aracını kullanmakta ve kiralamaya gidilmeyecek olup yakıtları kurum bütçesinden veya Valilikler, Kaymakamlıklar aracılığı ile karşılanır.

Ücretler nerden ve hangi tarihe kadar alınacak : Anayasa Referandumunda görevlendirilen sandık kurulu üyelerine ödemeler son tarih olarak belirlenen 22 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek olup bu tarihten sonra ödeme yapılmayacaktır. Ödemeler 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve kontrol kanunu ile Merkezi yönetim muhasebe yönetmeliği uyarsı ile 25 Aralık 2017 tarihine kadar almayan hak sahipleri bulunduğu ikamet adresine göre Mal Müdürlüklerinin emanet hesabına yatırılması hak sahipleri seçmen kütük bürolarına müracaatıyla hak edişlerini alacaklardır.

Ücretler PTT Bank aracılığı ile yapılmakta olup kesinlikle belirlenen kurumdan başkaca Banka, Kurum ve Kuruluşlardan ödeme yapılmamaktadır. T.C kimlik numarası olan bütün kimlikler ile paranız ödenir.

Resmi Yazılar :  Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 03 Ocak 2017 tarihli ve 66 sayılı Genelgesi aylık katsayı 01 Ocak 2017 – 30 Haziran 2017 dönemi geçerli olmak üzere (0,096058) olarak belirlenmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 09 Ocak 2017 tarih ve 2017 - 15 sayılı kararı üzerine 16 Nisan yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görevlilere verilecek ücretler yukarıdaki maddelerde belirlenmiştir.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.