2020 ÖGG Sonuçları Açıklandı Mı? Sonuç Sorgula Ekranı!

2020 ÖGG Sonuçları Açıklandı Mı? Sonuç Sorgula Ekranı!

Özel Güvenlik Görevlileri heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor. Bilindiği üzere Özel Güvenlik Görevlileri 87. Temel Eğitim ve 63. Yenileme Eğitimi Sınavı 21 Haziran’da yapıldı. ÖGG sınav soruları ve cevapları 23 Haziran’da adayların erişimine açıldı.

Özel Güvenlik Görevlisi adayları heyecanla sınav sonuçlarının açıklamasını bekliyorlar. Kurum tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili olarak 10 Temmuz'a işaret edildi. 

ÖGG sınav sonuçları için heyecan giderek artıyor. Özel güvenlik alımı sınavı 21 Haziran’da gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar sorulara ve cevap anahtarına 23 Haziran’dan itibaren ulaşabildiler. Özel Güvenlik 87. Temel Eğitim ve 63. Yenileme Eğitimi Sınavına ait sınav talimatı içerisinde sonuçların ne zaman açıklanacağı duyuruldu. 

ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel Güvenlik 87. Temel Eğitim ve 63. Yenileme Eğitimi Sınavına ait sınav talimatı içerisinde yer alan bilgilere göre sınav sonuçlarının 10 Temmuz’da açıklanması planlanıyor.

Sınav sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü internet adresinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının internet sitesinden de ilan edilecektir.

Özel Güvenlik Kimdir?

Gerçek ve tüzel kişilere ait yaşam hakkı, zilyetlik hakkı, işletme yönetimi hakları ve mülkiyet hakkı ile diğer hav ve hürriyetlerin saldırıya uğramaması amacıyla kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette verilen güvenlik ve koruma hizmetlerine Özel Güvenlik denir.

Özel Güvenlik Yetkileri Nelerdir?

Toplumsal düzenin sağlanması konusunda yasaların kendilerine tanımış olduğu yetki ve yükümlülükler çerçevesinde hizmet sunan bir sektör olarak tanımlanabilmektedir. Özel güvenlik hizmetlerinin kapsamı yine yasalarla ve yönetmeliklerle belirlenmektedir. Bu bağlamda özel güvenlik hizmeti vermek amacıyla kurulmuş olan kurumların bu kapsam ve yetkilere çerçevesinde hizmetlerini yerine getirmeleri mümkün olmaktadır.

Nasıl Özel Güvenlik Olunur?

Özel Güvenlik Görevlisi olabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ÖGG sınavından en az 60 puan almak gerekiyor. Düzenlenen bu sınava adayların giriş hakkı 4’tür. Her bir sınav için ayrı sınav ücreti yatırılır. Ayrıca özel güvenlik olurken silahlı ya da silahsız olarak seçim yapmanız gerekir. Silahlı ve silahsız Güvenlik Görevlisi olmak için aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Ayrıca Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler + 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür. Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.

Sonuç sorgulama ekranı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.