2021 Memur Maaşlarında Son Durum

2021 Memur Maaşlarında Son Durum

2021 zamlı memur maaşları ve enflasyon farkıyla birlikte net oranlar belli olmaya başladı. Ocak zamlı memur maaşlarına bir ay kala 2021'de Aralık ayı itibarıyla memur maaşlarına ne kadar zam ve enflasyon farkı gelecek. 2021 memur maaş zamları.

Toplu Sözleşme görüşmeleri neticesinde 2021-2022 memur maaşlarına gelecek zam miktarları belirlenmişti. Memur ve emeklileri her yıl 6'şar aylık dilimlerle maaş zammı almakta ve enflasyon oranlarına bakılarak da zam miktarlarında değişiklik yapılmaktadır. Toplu sözleşmede verilen zam enflasyonun altında kalırsa memur ve emeklileri için de bu sefer enflasyon farkı ilave edilmektedir.

2021 Memur Maaşlarına Enflasyon Farkı Zammı?

Toplu sözleşmede 2021 yılı için ilk altı ayda memur maaşlarına % 3'lük bir zam verilecek. 2020 yılı son altı aylık verilerine ve enflasyon oranındaki artışın yüzde 4'ü geçmesi durumunda tüm memur ve emeklilerine enflasyon farkı zammı da ilave edilecek. Aralık ayı itibarıyla da 5 aylık veriler çerçevesinde bu oran belirlenmişti. Memurlar % 3'lük zamma ilave olarak bir de enflasyon farkı almayı şu an itibarıyla hak ettiler.

2021 Enflasyon Zammı Ne Kadar?

5 aylık verilere göre enflasyon oranlarının belli olması ve % 4'lük dilimi geçen kısmı bulunmasından dolayı ilave enflasyon farkı zammı da belli oldu. 5 aylık verilere göre enflasyon farkı % 3.02 olarak ortaya çıktı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla 2021 maaşları net olarak belli olacak.

Memurların Toplu Sözleşme Zam Oranları

Memur ve emeklileri 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam alacakları açıklanmıştı. Bu oranların üstündeki miktarlar için ise enflasyon farkı verilecek.

2020 yılı verilere göre “Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım” aylarında açıklanan 5 aylık enflasyon rakamları toplamı yüzde 7,02 oldu. Tüm kademedeki memurlar ve emeklileri için şuan yüzde 3,02 enflasyon zammı oluşmuş durumdadır.

2021 Zamlı Memur Maaşlarının Açıklanma Zamanı?

2021 yılı ilk altı aylık memur maaş zamları 4 Ocak 2020 tarihi itibarıyla TÜİK tarafından Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla belli olacak. Şu an itibarıyla % 3 toplu sözleşme zammına ek olarak % 3.02 de enflasyon farkı zammı maaşlara yansıyacak.

Son ay itibarıyla da enflasyondaki artış ve düşüşe göre bu oran artacak veya düşebilecek. Göstergeler enflasyonun artışta olduğunu gösterdiğinden enflasyon farkı zammı da maaş zammı ile birlikte % 6.02'den daha fazla olması bekleniyor.

SİZCE ARALIK ENFLASYONU NE KADAR OLACAK ve TOPLAM ZAM NASIL OLACAK? YORUMLARINIZI YAZINIZ.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.