25 Bin Korucu Alım İlanı Bekleniyor; Bakan Açıklamıştı

25 Bin Korucu Alım İlanı Bekleniyor; Bakan Açıklamıştı

Bakan Süleyman Soylu 25 bin korucu alımı yapılacağını açıklamıştı. 25 bin korucu alım ilanı bekleniyor. Açıklamanın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen sadece 1.000 civarı alım yapılmış ve başka ilana çıkılmamıştır. Köy korucusu alımı ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanı Süleyman soylu 25 bin köy korucusu alımı yapılacağını açıklamıştı. Açıklamanın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen 25 bin korucu alım ilanı bekleniyor. Geçen süre zarfında sadece 1.000 civarı köy korucusu alım ilanlarına çıkılarak alım yapıldı. Adaylar meraklı bekleyişle köy korucusu alımı ne zaman yapılacak soruyor?

Bakan açıklamasına göre 2019 yılı içerisinde alımı yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklama ile yıl bitimine 3 ay kaldığı göz önüne alındığı üzere ilanları peş peşe gelmesi bekleniyor. Köy korucusu olmak isteyen bir aday hangi şartlarda olması gerekiyor?

Korucu olmanın şartları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak aranan ilk şart.

Askerlik ile ilişiği bulunmuyor olması, erkeklerde aranan şart.

Fiziki yeterlilik testlerinin tamamlanması.

Siyasi parti üyeliğinin bulunmaması.

Yaş olarak 40 yaşının aşılmamış olması.

Herhangi bir yüz kızartıcı suçun işlenmemiş olması.

Sağlık problemi ya da görevden alı koyacak bir engelin olmaması.

Bu şartların sağlanması halinde, resmi internet sitesi üzerinden online başvuru alınabilir. Tamamen resmi siteden yapılacak olan yayına göre başvurunun nasıl gerçekleşecek olduğu yönünde açıklama yapılacaktır.

Ardından 25.000 korucu personel başvurusu alınacaktır. Eksiksiz şekilde yapılan başvurular sonrasında açıklanan listeden personel başvuru sonuçları da duyurulacaktır. Alımlar Jandarma korucu alımı olarak yapılıyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum