3163 Nitelik Kodlu Mezunlara KPSS Merkezi Atamada Yüksek Kontenjan

3163 Nitelik Kodlu Mezunlara KPSS Merkezi Atamada Yüksek Kontenjan

KPSS merkezi atama süreci kurumların talepleri kapsamında devam ediyor. KPSS 2021/2 merkezi ataması öncesinde adayların taleplerini gündeme alıyoruz.

İş İlanları Kariyer olarak gerek özel sektör iş ilanlarını gerekse KPSS ile KAMU PERSONELİ alımlarına dair tüm ilanları takip edip en güncel haliyle sizlere ulaştırıyoruz. En önemli detaylardan biri de özellikle KPSS atamalarındaki düşük kontenjanların branşlar bazında artırılması.

100 binden fazla mezun KPSS merkezi atamayı bekliyor

Bu yazımızda 3163 nitelik kodlu 100 binden fazla mezunu olan işletme yönetimi mezunlarının talepleri özelinde tüm KPSS adaylarının sesini gündeme getireceğiz.

 

KPSS atamalarında düşük kontenjanlar

100 bin mezunu olan 3163 nitelik kodlu işletme yönetimi mezunları olarak 2018 KPSS merkezi alımlarında  aynı dersleri gördüğümüz muhasebe bölümüne  300, büro yönetimine ise 150 kadro verilmiştir. 3163 işletme yönetimine ise toplamda ortaklı 20 kadro verilerek binlerce mezun mağdur edilmiştir.

2021 de ise ortaklı 15 kadro verilmiş. Önlisans alanında en nitelikli bölümü işletme yönetimi mezunları her kamu kurum ve kuruluşunun;

  • Veri hazırlama kontrol işletmeni VHKİ,
  • satın alma memuru,
  • ambar memuru,
  • bilgisayar işletmeni,
  • idari personel kadrosunda çalışabilecek bilgi beceri ve yetkinliğe sahiptir.

 

KPSS merkezi atamada yüksek kontenjan bekleniyor

KPSS adayları birçok branşta daha önceli atamalarda olduğu gibi mağdur edilmek istemiyor. Atama takviminde yapılacak açıktan ve merkezi alımlarda 3163 işletme yönetimi nitelik koduna yer verilmesi ve Önlisans işletme yönetimi mezunlarının mağduriyetini göz önünde bulundurmaları talep ediliyor.

Yorum ve görüşlerinizi KPSS merkezi atamasına dair beklentilerinizi HEMEN bu haberimize yazabilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum