4 İl Son Dakika Uzaktan Eğitim Kararları

4 İl Son Dakika Uzaktan Eğitim Kararları

Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirleri kapsamında resmi ve özel okulların tamamında uzaktan eğitime geçilmişti. Okul öncesinde eğitim devam ediyor. Ancak iller okul öncesi uzaktan eğitim kararı verebiliyor. İşte uzaktan eğitim kararı alan iller.

20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla İçişleri Bakanlığının “Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirleri” kapsamında tüm yurtta bir takım kısıtlamalar tekrar başlamıştı. Hafta sonu belirlenen saatlerde sokağa çıkma yasağı, tüm okulların uzaktan eğitime geçirilmesi gibi önemli kararlar alınmıştı.

Okul Öncesi Tüm Kurumlarda 5 Gün Eğitim

Ardından MEB’in aldığı karar doğrultusunda tüm özel ve resmi okullarda okul öncesi ve kreşler için bu kısıtlamalar kaldırılmış ve yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmişti.

İller Bazında Uzaktan Eğitim Kararları

29 Kasım 2020 tarihi itibarıyla 4 ilde daha uzaktan eğitime ana sınıflarında geçilmesi kararı alıntı. İl Hıfzıssıhha kurulları tarafından valiliklerce okul öncesi eğitimde de tekrar uzaktan yapılması kararı verilebiliyor. Bu kapsamda bugün itibarıyla açıklanan 4 yeni ilimizde daha uzaktan eğitime okul öncesi için de geçildi.

Ankara’da Okul Öncesine Uzaktan Eğitim

Ankara ilinde 30 Kasım ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında resmi anaokulları, ana sınıfları ile uygulama sınıflarında uzaktan eğitime geçildi. Özel ana okulları için uzaktan eğitim kararı alınmadı.

Zonguldak’ta Okul Öncesine Uzaktan Eğitim

Zonguldak ilinde koronavirüs salgını yeni tedbirleri kapsamında resmi ana sınıfları ile uygulama sınıflarında aynı şekilde uzaktan eğitime geçiliyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 30 Kasım Pazartesi ile 4 Ocak 2020 tarihleri arasında uzaktan eğitim yapılacak.

Kırklareli'nde Okul Öncesine Uzaktan Eğitim

Kırklareli'nde de uzaktan eğitim kararı resmi ana sınıfları ile uygulama sınıfları için geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgınında vaka ve hasta sayılarında artışın görülmesinden dolayı 5 gün uzaktan eğitim kararı alındı. Uzaktan eğitim resmi ana sınıfları ile uygulama sınıflarında olacak. Bağımsız anaokulları ile özel eğitim anaokullarında yüzyüze eğitim devam edecek.

Tokat’ta Okul Öncesine Uzaktan Eğitim

Tokat'ta 30 Kasım 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında tüm resmi ana sınıfları, an okulları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan olacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.