45 Yaş Adaylar Başvurabilir! Maliye Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

45 Yaş Adaylar Başvurabilir! Maliye Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kadrolu 70 memur alımı için başvurular alınmaya başladı. 45 yaş adaylar memur atamasına başvurabilecek. İşte gerekli başvuru süreci ve tüm detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde “İç Denetim Koordinasyon Kurulu” için yeni KAMU PERSONEL ALIMI başvuruları alınmaya başladı. Başvurular kapsamında iç denetçi sertifika eğitimine katılacak 35 genel katılımcı kontenjanından, 35 bilgi teknolojileri kontenjanından yeni başvurular bugün itibarıyla başladı. İşte 70 iş denetçi alımı başvuru tüm detayları ve süreci dair detaylar.

Kamu memur alımı genel şartlar

YDS’den en az 50 puan almış olmak gerekiyor. Adayların 45 yaşından büyük olmaması,  uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olması, İç Denetim Koordinasyon Kurulunun (Kurul) belirlediği mesleki ahlak kurallarına ve kamuda uygulanan genel etik kurallara uygun özgeçmişe sahip olması gerekiyor.

Kamu personel alımı mezuniyetler

Başvuru için İnşaat, Makine, Elektrik-Elektronik, Jeoloji, Maden, Meteoroloji, Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro, Jeodezi ve Fotogrametri, Geomatik, Jeofizik, Çevre, Haberleşme, Ziraat, Gıda, Orman, Metalurji ve Malzeme, Bilgisayar, Yazılım, Endüstri, Elektronik ve Haberleşme, Haberleşme, Matematik, Kontrol ve Sistem mühendisliklerinden mezun olarak 8 yıl görev yapanlar başvurabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı özel şartlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı için iç denetçi alımına başvuruda ilgili kanun kapsamında belirtilen şu süreler dahilinde çalışmış olması gerekiyor:

Mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla denetim elemanı olarak en az 5 yıl,

Mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az 8 yıl,

Doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az 8 yıl,

Müdür ve daha üstü unvanlarda en az 8 yıl,

Hakim, savcı, kaymakam, Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu, hukuk müşaviri, müşavir hazine avukatı, hazine avukatı, avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı ve muvazzaf subaylık ile komiserlik ve üzeri görevlerde 8 yıl şartı aranmaktadır.

Personel alımı başvuru süreci

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için başvurular 7-15 Kasım 2022 tarihleri arasında Kurulun 4. Cadde No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla yapılması gerekiyor. Ardından başvuruları kabul edilen adaylar ÖSYM’nin AİS internet sitesinde kesin başvurularını 21 ile 24 Kasım tarihlerinde yapabileceklerdir. Kesin başvurularda adaylar 400 TL sınav ücreti ödeyecekler. Ödeme işlemleri 25 Kasım’a kadar sürecek. Geç başvuru günü de 2 Aralık 2022’dir. İşte başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı:

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.