50 Bin Personel İhtiyacı Var

50 Bin Personel İhtiyacı Var

Tekstil Sanayiciler Derneği Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç, iç giyim sektöründe 50 bin personel açığı olduğunu Açıkladı. Kısa Sürede Bu açıkların kapatılması gerektiğini bildirdi.

Sanayi Yaklaşık 10 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan ve geçen yıl 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren iç giyim sektörü, kalifiye personel sıkıntısı yaşıyor. Başvurulur sektöre yapıldığı zaman iş arayanın bir çoğunun geri çevrilmediği bu iş arayanlara istihdam alanının geniş olduğu belirtti.

Sektörün her yıl düzenli olarak büyüdüğünü ve 300 bin kişiyi istihdam eden sektör, 50 bin personel arıyor. Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç, sektörde 50 binin üzerinde kalifiye personel açığı olduğunu belirterek Bugün sıfırdan başlayan bir kişiye asgari ücret veriliyor. Vasat bir usta 3 bin TL kazanırken bir tasarımcı 10 bin TL'nin üzerinde maaş alıyor dedi.

Nitelikli personel sorununun her yıl katlanarak büyüdüğünü vurgulayan Özdinç en büyük eksikliği makineci, depocu, kesimci gibi mesleklerde hissediyoruz. Yeni nesil gençler konfeksiyon sektöründe çalışmaya pek sıcak bakmıyor. Bu nedenle hem sektörü sevdirmek hem de onların meslek sahibi olmalarını sağlamak için üniversite ve meslek liselerinde konfeksiyon bölümlerinin artırılması için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da genç işsizliğin yoğun olduğunu hatırlatan Özdinç, bölgeye yönelik teşviklerde birtakım değişiklikler yapılırsa üretimlerini buraya kaydırabileceklerini ifade etti. Güneydoğu'da yatırıma yönelik çok ciddi teşvikler var. Fakat bizler istihdama teşvik verilsin istiyoruz. Çünkü iç giyim sektörünün üretim yatırımı çok pahalı değil şeklinde konuştu. Bütünleyici bir teşvik paketine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Özdinç, şunları anlattı: Dantel, kumaş, lastik gibi yan sektörler olmadan üreticilerimiz doğuya gidemiyor. Bütünleyici bir teşvik paketi hayata geçerse bölgedeki istihdam sorununa da sektörümüz ciddi katkı sağlayabilir.

Türkiye iç giyim sektörünün ihracatta dünyada ilk üçte yer aldığını aktaran Özdinç, "Dünyaca ünlü markaların birçoğu üretimini Türkiye'de gerçekleştiriyor. Ayrıca kendi markalarımızla da üretim yapıyoruz. Fason üretimimizi Avrupa'ya ihraç ediyoruz. Türk markalarına ise daha çok Ortadoğu, Kuzey ve Orta Afrika, İran, Pakistan, Azerbaycan, Türk cumhuriyetleri, Rusya ve Ukrayna'ya ihraç ediyoruz"ifadelerini kullandı.

Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.