5000 Güvenlik ve Koruma Memuru Alımı! Mülakatsız - Merkezi Atamayla Olmalı

5000 Güvenlik ve Koruma Memuru Alımı! Mülakatsız - Merkezi Atamayla Olmalı

Her yıl kamu kurum ve kuruluşlarına kamu personeli memur, personel, işçi alımları kapsamında KORUMA ve GÜVENLİK MEMURU alımları gerçekleştiriliyor. Adaylar alımların mülakatla değil kadrolu ve merkezi atama ile tek elden yapılmasını istiyor.

Kamuda mülakat engeli milyonlarca KPSS mezunu lise, önlisans ve lisans mezunu adayın çilesi olmaya devam ediyor. Bu yazımızda bizlere HAKLI taleplerini ileten KORUMA ve GÜVENLİK GÖREVLİSİ alımları için yapılan başvuru, atama, mülakatlara dair sürece değineceğiz.

ATAMALAR KADROLU ve MERKEZİ OLMALI

Sadece koruma ve güvenlik personeli alımları değil tüm atamaların KPSS merkezi atama ile olması şart. Fakat bu yazımız özelinde önlisans koruma ve güvenlik bölümü mezunlarının taleplerini ele alırken aslında tüm adayların da haklı serzenişlerine vurgu yapmaktayız. TÜM KAMU PERSONELİ ALIMLARI tek elden merkezi olmalıdır!

5000 KORUMA VE GÜVENLİK PERSONELİ ALIMLARI

Her yıl kamu kurum ve kuruluşları 1000 lerce hatta 5000 kadar koruma ve güvenlik memuru alımları yapıyor. Farklı kurumlar farklı statülerde sözleşmeli, kadrolu veya işçi statülerinde olmak üzere farklı özlük hak ve farklı maaşlarla aynı mezunlara iş olanağı sağlamaktadır.

Ancak bu iş olanağına ulaşmadan önce MÜLAKAT ÇİLESİ de büyük bir zulme dönüştüğü düşünüldüğü içindir ki en sağlıklı atama ve personel alımları KPSS merkezi atama olmasıdır.

SERTİFİKA ŞARTI OLMAMALI

Koruma ve güvenlik personeli alımlarında sadece ilgili bölüm mezunları değil, 2 haftalık sertifika alanların da başvuru yapabilmesi koruma ve güvenlik önlisans mezunlarının önünde ayrı bir engel teşkil ediyor. Adaylar KPSS üstünlüğüne göre merkezi atamaya asla bir itiraz olmayacağını belirtirken MÜLAKAT ve SERTİFİKA ile koruma ve güvenlik memuru alımlarına karşı çıkıyor.

Son atamada sadece 2 kadro verilmesinin mağduriyetini yaşayan adaylar KPSS 2021/1 merkezi atamasında ciddi ve önemli derecede bir atama başvuru kontenjanının artık verilmesi gerekliliğinin üzerinde duruyor.

Kısacası gerek Koruma ve Güvenlik bölümü mezunları gerekse TÜM LİSE - ÖNLİSANS - LİSANS mezunları alımların tek etlen KPSS MERKEZİ ATAMA ile ve MÜLAKATSIZ olması gerektiğini düşünüyor. KPSS 2021/1 atamasında tüm branşlara adil kadro ve dağılım verilmeli, tüm adayların mülakat ve kontenjan mağduriyeti son bulmalıdır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum