7 Kuruma 528 Memur Alımı Başvuruları Bu Hafta İçi Sona Eriyor

7 Kuruma 528 Memur Alımı Başvuruları Bu Hafta İçi Sona Eriyor

2021 yılı Ocak ayı kadrolu memur alımları kapsamında 7 kamu kurum ve kuruluşu için başvurular tamamlanıyor. 7 farklı kuruma kadrolu kamu personeli alımı başvuru ilanları ve tüm detaylar haberimizde.

Kamuya yeni memur alımı başvuruları kapsamında 528 kadro için süreç tamamlanıyor. 7 kurum için başvurular 28 Ocak ile 29 Ocak 2021 tarihlerinde sona erecek. Aşağıdaki kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı MAVİ linklere tıklayarak her bir ilanın kendi detayına ve başvuru şartlarına ayrı ayrı ulaşabilirsiniz.

Başvuruları Sona Erecek Memur Alımı Kontenjan Dağılımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 300, EGM 90, Ticaret Bakanlığı 60, Adalet Bakanlığı CTE 40, Kamu İhale Kurumuna 20, Milli Güvenlik Kurulu MGK 15, Adli Tıp Kurumu 3 olmak üzere toplam 528 memur alımı için başvurular bu hafta içi tamamlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 300 kadroya memur alımı için başvurular alınmaya başladı. Peki başvurular ne zaman kadar ve nasıl yapılacak. Başvurular Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınacak. Bakanlığın HMB internet sitesi üzerinden çevrim içi olarak adaylar başvurularını gerçekleştirilebilecektir. Başvurular 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı için adayların 2020 KPSS’den KPSS P47 ve P48 puan türlerinden en az 70 puan alması gerekiyor. 300 memur alımı için adayların 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki üniversitelerden mezun olmak gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü EGM 90 kadrolu personel (hizmetli) alımı yapacak. EGM 90 memur alımı için adayların ortaöğretim “LİSE” mezunu olma şartı aranıyor. AyrıcaKPSSP94 puan türünden en az 70 almış olmaları isteniyor.

Başvurular 25 Ocak ile 29 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir. Başvuru yeri ise şu şekildedir: Adaylar KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği ile birlikte bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuru yapabileceklerdir.

Ticaret Bakanlığı GİH sınıfı 8’nci, 9’nci derece memur alımları gerçekleştirilecek. 60 Ticaret uzman yardımcısı alımı başvuruları sona eriyor. 60 Memur alımı için adaylar başvurularını 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapacaklardır. Bakanlığın internet sitesi üzerinden sadece bir unvan için başvuru çevrim içi olarak yapılacaktır.

60 Memur Alımı Mezuniyet Şartı: En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olma şartı aranıyor.

60 Memur Alımı KPSS ve YDS Şartı: Adayların 2019 ve 2020 KPSS'den ilgili puan türlerinden en az 70 almış olmaları gerekiyor. YDS ile ilgili olarak da C seviyesi isteniyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarına sözlü sınav ile 9’uncu dereceli kadrolara, 35’i Erkek, 5’i Kadın üzere toplam 40 kadrolu öğretmen alımı yapılacaktır. Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE 2020 yılı memur alımları başvuruları devam ediyor. 29 Ocak 2021 tarihine kadar e-Devlet internet adresi üzerinden giriş yapılarak, e-Devlet üzerinde yapılabilecektir. CTE öğretmen alımlarında şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile 20 kamu personeli kamu ihale uzman yardımcısı alımı başvuruları alınıyor. Adaylar başvurularını 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapabilecek. Başvurular sadece çevrim içi olarak yapılacak. Şahsen veya posta ile de başvuru yapılabilecektir. Adaylar Kurumun internet sitesinde yer alan “Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı” alanındaki “Sınav Başvuru Formu”nu doldurmaları gerekiyor.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığına lisans mezunu 2 Kimyager (İstanbul) ile 1 Biyolog (İzmir) alımı yapılacak. Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı başvurular alınıyor. Başvurular Adli Tıp Kurumunun resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvurular 25 - 29 Ocak 2021 Cuma günü saat 17.00 itibarıyla sona erecektir.

Milli Güvenlik Kurulu “MGK” için Genel İdare Hizmetleri GİH sınıfına olacak. 6’nci derecede yapılacak 15 memur alımı başvuruları Uzman Yardımcısı kadroları için gerçekleştirilebilecek. Üniversitelerin 4 yıllık siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, iktisat ve işletme fakülteleri ile hukuk fakülteleri mezunları başvurabilir. 2019 ve 2020 yılı KPSS’den istenen puan türleri: P8, P16, P21, P26, P28, P31, P36 ve P43’dir. En az KPSS’den 80 isteniyor.

MGK 15 kamu personeli alımı için adaylar başvurularını 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapabileceklerdir. Başvuru yapmak için adaylar Milli Güvenlik Kurulu MGK internet sitesi üzerinden çevrim içi olarak başvuru formu doldurabilirler. Başvurular ayrıca şahsen veya posta ile de yapılabilecektir.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.