8 Bin Polis Alımında 200 Bin Kişiyi İlgilendiren Kritik Süreç Başladı

8 Bin Polis Alımında 200 Bin Kişiyi İlgilendiren Kritik Süreç Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde 8000 kadroya 27. Dönem POMEM’lere polis alımları için kritik haftaya girdik. Yüz binlerce polis adayı bugünü bekliyor. POMEM polis alımı sonuçları sonrası sınav aşamaları ve tüm detaylar.

27. dönem POMEM 8 bin önlisans ve lisans mezunu polis alımı için yüz binlerce aday  kritik döneme girdi. Sonuçların açıklanması için kritik haftadayız! 8000 polis memuru alımı için sınav aşamalarına geçmeden önce 15 Şubat'ta ön sağlık kontrolleri yapılacak. 200 bin kadar aday da sınav tarihlerinin ve sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Başvuru sonuçları için kritik sürece girdik. Sonuçlar bu hafta açıklanıyor.

POMEM Polis Alımı Kontenjanları

27. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine POMEM’ler için lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, önlisans mezunu bin 360 erkek aday ile 240 kadın aday olmak üzere toplam 8000 polis alımı başvuru sonuçları 15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla ön sağlık kontrolü öncesinde açıklanacak.

27. Dönem POMEM Başvuru Sonuçları

19 Ocak Tarihli 27. Dönem POMEM giriş sınavı duyurusunda başvuru sonuçlarının 15 Şubat’tan önce açıklanacağı belirtilmişti. Bu kapsamda son haftaya girildi ve 27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Artık her an yüz binlerin beklediği başvuru sonuçları açıklanabilir. Polis Akademisi tarafından sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizde bulabilirsiniz.

POMEM Polis Alımı Sınavları

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön Sağlık Kontrolü 15 Şubat 2021 tarihi itibarıyla başlayacak ardından POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı gerçekleştirilecek.

27. Dönem POMEM Ön Sağlık Kontrolü Nasıl Olacak?

15 Şubat’ta başlayacak ön sağlık kontrollerinde şu hususlara dikkat edilecek: Adayşar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum