Adalet Bakanı açıklamasına rağmen 10 bin personel alımı yapılmadı

Adalet Bakanı açıklamasına rağmen 10 bin personel alımı yapılmadı

Bakanlık kamu personeli alım süreçleri dahilinde beklenti içerisinde, bakanlıklar tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzlarını bekleyen adaylar için, Adalet Bakanlığı tarafından henüz müjdeli haber gelmedi.

Yurt genelinde kamu personeli olarak hizmet vermek isteyen memur adaylarının kariyer planlamaları arasında ilk sırada yer alan bakanlık istihdamları dahilinde beklenen iş ilanlarına ait duyurular yayımlanmadı.

Son olarak 2020 yılı memur alımı kapsamında Eylül ayında yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre; Adalet Bakanlığı tarafından çok sayıda personel alımı yapılacaktı. Bizzat Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklamalarda yer alan bilgilere göre; sayı bilgilerinin de sunulduğu Bakanlık personel alımları için herhangi bir süreç başlangıcı yapılmadı.

Bakan Gül Açıklamıştı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından 19 Eylül 2020 tarihinde bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada yer alan bilgilere göre; yeni personel alımına ilişkin  1200 hakim ve savcı için 21-22 Kasım tarihlerinde sınavın yapılacağını ifade edilmişti.

Ayrıca 1100 icra müdür yardımcısı için kasımın son haftasında ÖSYM tarafından sınav yapılacağını, cezaevi ve adliye dahilinde yapılacak olan yeni personel alımlarına ilişkin de ilgili kurumlara taleplerini ilettikleri beyan edilmişti.

2020 Adalet Bakanlığı personel alımı kapsamında yapılacak olan diğer personel alımlarına ilişin yöneltilen sorulara cevap olarak da milyonlarca adayın beklenti içine girdiği o açıklama yapıldı. Bakan Gül; “adliyelerdeki ve cezaevlerindeki personel ihtiyaçları belirlendi, yakın zamanda 10 bin civarında personel alımına çıkılacak.” Açıklamasını yapmasına rağmen sürece dair bir gelişme yaşanmadı.

Alımlar 81 Şehirde Yapılacak

Türkiye genelinde yapılacağı açıklanan alımlar için farklı unvanlar dahilinde görevlendirmeler gerçekleştirilecektir. Yaklaşık olarak 10 bin kamu personeli istihdamı anlamına gelen süreç dahilinde 81 şehirde de istisnasız olarak alım yapılacağı ifade edilmektedir.

Personel İlanları Neden Gecikti?

Yurt genelinde milyonlarca vatandaş; Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan personel alımlarının neden ilana çıkılması sürecinde aksamalar yaşandığını merak ediyor. Bakanlık tarafından konu ile ilgili henüz bir resmi açıklama olmasa da edinilen bilgilere göre; bürokraside hemen her alanda Koronavirüs pandemi sürecinin etkileri görülmeye devam ediliyor ve resmi evrak işlerinde aksamalar yaşandığı için beklenen personel alım ilanlarının yayımlanması sürecinde gecikmeler yaşanıyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum