Adalet Bakanlığı 1500 Personel Alımı Kuraları Çekildi

Adalet Bakanlığı 1500 Personel Alımı Kuraları Çekildi

Başvuru işlemleri 8 Mart 2021 tarihinde biten, Adalet Bakanlığı personel alımı için kura çekimi bugün yapıldı. İŞKUR tarafından iletilen listede bulunana adayların kura çekimi sonuçlandı. İşte Adalet Bakanlığı kura çekimi sonuçları.

Adalet Bakanlığı işçi alımı için yayınladığı ilan başvuruları 8 Mart tarihinde sona ermişti. Bakanlık bünyesinde toplam 1500 işçi alımı gerçekleştirilecek. İstihdam edilecek personellerin 1287’si sürekli işçi statüsünde yer alacak.

Başvuruda bulunan adaylardan açık iş sayısının 4 katı asıl ve aynı sayıda yedek aday kura çekilerek belirlenecek.

Adalet Bakanlığı işçi alımı kura çekimi nasıl yapılacak?

Bakanlığa İŞKUR tarafından gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 17 Mart 2021 Çarşamba günü saat 11:00’da yapıldı. Kura çekimi, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda noter huzurunda gerçekleşti.

Adayla salgın koşullarının gerektirdiği tedbirler nedeniyle, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine katılamadı. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, kura çekimini Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınladı.

Başvuruda bulunan adaylar arasından açık iş sayısının 4 katı oranında asıl ve yedek aday belirlenecek. Belirlenen adaylar canlı yayında görülebileceği gibi, Bakanlık resmi internet sitesinden de yayınlanacak.

Kurada belirlenen asıl ve yedek adaylar, Bakanlık tarafından istenilen belgeleri 18-24 Mart tarihleri arasında teslim edecek. Başvuru sürecinin tüm kısımları Adalet Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden takip edilebilecek.

Sözlü sınav şartı bulunuyor

Adayların teslim ettiği belgelerin incelenmesinin ardından, daha önce belirlenen şartları taşıyanlar, sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Bu kapsamda sözlü sınav tarihleri Adalet Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Yapılacak sözlü sınav kapsamda adayların, iş ile ilgili mesleki bilgi ve beceriler, yükümlü olunacak vazifeler ile ilgili yetkinlikler ve eğitim düzeyleri tespit edilecek. Adayların sözlü sınav sürecinde başarılı olabilmeleri için 100 tam puan üzerinden 60 puan almaları gerekmekte.

Adalet Bakanlığı 1500 işçi alımı kura çekimi canlı yayını bu adresten takip edilebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum