Adalet ve CTE 10 Bin Personel Alımı İlanı Yayımlanıyor

Adalet ve CTE 10 Bin Personel Alımı İlanı Yayımlanıyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıkladı. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatına zabıt katibi, mübaşir ile diğer personel alımları; Ceza ve Tevkifevleri CTE için de İKM başta olmak üzere diğer personel alımları olmak üzere 10 bin yeni personel alımı yapılacak.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından 10 bin yeni personel alımı için geri sayım başladı. Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile taşra teşkilatlarına zabıt katibi, mübaşir alımları ile diğer birçok branşta personel alımları yapılacak. Ayrıca Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü’ne de İnfaz ve Koruma Memuru İKM “Gardiyan” alımı il birçok farklı branşta memur alımları için başvurular alınacak.

Zabit Katibi, Mübaşir, İKM Alımları

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından daha önce açıklanan kadrolara 10 bin yeni personel alımı ile ayrıca işçi alımları için ilan zamanı açıklandı. Adalet Bakanlığı mübaşir, zabıt katibi, İKM ve diğer personel alımları için süreçte sona gelindiği belirtildi. Ocak ayı sonu itibarıyla adayların beklediği ilanın yayımlanması için artık sona gelindi.

Sözleşmeli Personel ve İşçi Alımları Yapılacak

Bakan Gül Ocak ayı başında yaptığı açıklama sonrasında işçi ve 10 bin personel alımları için sürecin başlatılacağı müjdesini vermişti. Bakan Gül ilan tarihini de vererek Ocak ayı itibarıyla ilanın yayımlanacağını belirtmişti. Bu kapsamda ilanın önümüzdeki haftaya kadar açıklanmış olması gerektiğini düşünüyoruz.

Adalet ve CTE Personel Alımı Şartları

CTE İnfaz ve Koruma Memuru “İKM” gardiyan alımı şartları: En az lise veya dengi okul mezunu olmak, yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak, Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak şartları aranıyor.

Adalet Bakanlığı zabıt katibi alımı şartları: En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak gerekiyor.

Adalet Bakanlığı mübaşir alımı şartları: En az lise veya dengi okul mezunu olmak gerekiyor.

Başvuru ilanı yayımlanır yayımlanmaz sizleri bilgilendirmeye ve tüm şartlar ile başvuru sürecine dair tüm ayrıntıları açıklamaya devam edeceğiz. zabıt katibi taban puanları belli olunca sizleri bilgilendireceğiz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum