AFAD'tan Sözlü Sınav Açıklaması! Adayların Yüzde 81'i Başarılı

AFAD'tan Sözlü Sınav Açıklaması! Adayların Yüzde 81'i Başarılı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD bünyesinde gerçekleştirilen sözlü sınava dair gelen tepkiler sonucu önemli açıklama yapıldı. İşte detaylar.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı "AFAD" tarafından gerçekleştirilen görevde yükselme sözlü sınav sonuçlarına dair önemli açıklama geldi. AFAD'tan yapılan açıklama ve İçişleri Bakan yardımcısı İsmail Çataklı tarafından yapılan açıklamada yazılı ve sözlü sınav detaylarına yer verildi.

Adayların yüzde 81'i sözlüde de başarılı oldu

Çataklı yaptığı açıklamada yazılı sınavda başarılı olan 100 kişiden 81'inin sözlü sınavda da başarılı olduğunu belirtti. Ayrıca bu sonuçlardan da bir fitne çıkarılmaya çalışılmasına "pes doğrusu" şeklinde yanıt verdi.

Liyakate önem verildi

Yapılan açıklamada AFAD bünyesinde görev alacak kişileri seçerken liyakate büyük önem verildiği belirtildi. Sözlü sınav sonuçlarına yönelik yapılan itiraz sürecinin de başladığı belirtildi. AFAD’tan da gelen açıklama şu şekildedir:

Sınavlar şeffaf ve objektif yapıldı

AFAD personelleri arasından yapılan sınavın yönetmelik çerçevesinde şeffaf ve objektif olarak yapıldığı belirtildi. Adayların atamaya esas başarı puanı hesaplanırlen yazılı sınavın %50’si, sözlü sınavın %50’si baz alındı.

Sözlü sınav değerlendirmesi

Sözlü sınavda, adaylar kurul üyeleri tarafından yazılı sınav puanlarından bağımsız olarak ilgili yönetmeliğimizde yer alan kriterler doğrultusunda şu kıstaslara göre yapıldı:

  • Sınavına girdikleri unvanın gerektirdiği temsil kabiliyeti,
  • Tutum ve davranışlarının göreve ve ekip çalışmasına uygunluğu,
  • Saha tecrübesi,
  • Koordinasyon yeteneği ile AFAD görev alanına giren konulara hakimiyeti gibi özelliklerine göre değerlendirildiği açıklandı.

Yazılı ve Sözlü Sınav (Sayısal Veriler)

Söz konusu sınavın sözlü aşamasında sınava katılan 1.094 adaydan 795’i başarılı olmuştur. Görevde yükselmeye tabi “Şube Müdürü” unvanı için ise sözlü sınava katılan 467 aday arasından 273 aday başarılı olmuştur.

Şube Müdürü unvanı özelinde yazılı sınav sonuçları ilan listesine göre ilk 10 aday arasından sadece 1 aday, 90 ve üzeri puan alan 44 aday arasından ise sadece 3 aday sözlü sınavda başarısız olmuştur.

Yazılı sınav sonuçları ilan listesinde yer alan ilk 100 aday arasından 81 aday sözlü sınavda başarılı olmuştur. Başarı oranı %80’in üzerindedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.