Aile Bakanlığı Kadrolu GİH Sınıfı Memur Alımı Başvuru Ekranı (Sona Eriyor)

Aile Bakanlığı Kadrolu GİH Sınıfı Memur Alımı Başvuru Ekranı (Sona Eriyor)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni kadrolara memur alımı online başvuruları tamamlanacak. Genel İdari Hizmetler sınıfı kadrolu memur alımına kimler başvurabilir? İşte detaylar.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı YENİ ve GÜNCEL memur alımı için başvuru iş ve işlemleri yarın tamamlanacak. Online olarak Aile Bakanlığı kadrolu memur alımı başvuruları yapılabilecek. Kimler Bakanlık personel alımı başvurusu yapabilir. İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı yazımız.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı başvuru şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu DMK’da yer alan genel başvuru şartlarına haiz olmak gerekmektedir. Ayrıca adayların başvuru için T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, 35 yaşını doldurmamış olması, sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunması şartları yer almaktadır. KPSS’den ise adaylardan en az 70 ve üzeri puan almak şartı bulunuyor.

Kamu memur alımı mezuniyet şartları

17 kadro için Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak, 3 kadro için Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji ve Sosyoloji alanlarında en az dört yıl eğitim veren bölüm mezunu olmak şartları var. Bu kapsamda adayların Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji veya Sosyoloji alanlarından mezun olması gerekiyor.

Memur alımları başvuru tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı GİH sınıfı kadrolu güncel memur alımı için başvurular 25 Kasım 2022 Perşembe günü dahil olmak üzere yapılabilecektir. Başvuru iş ve işlemleri hemen aşağıdaki “Başvuru Ekranı” üzerinden yapılabilir. İşte tüm detayların yer aldığı kılavuz ve başvuru ekranı:

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum