Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 Personel Alımı Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 Personel Alımı Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kamu İlan sitesinde yayımlanan ilanda farklı unvanlarda toplamda 4175 personel alınacağı açıklanmıştır.

Kamu İlan resmi sitesinde yayımlanan ilana göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS 60 puanla 4175 personel alınacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımında başvuru şekli ve zamanı

Adaylar başvurularını 10 - 20 Ocak 2022 tarihleri arasında https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapacaklardır.

Aile Bakanlığına Hangi unvanda kaç personel alınacaktır

530 ASDEP (Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışmalar), 500 ASDEP (Psikoloji), 80 ASDEP (Aile ve Tüketici Bilimleri), 200 ASDEP (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik), 100 ASDEP (Çocuk Gelişimi), 100 ASDEP (Sosyoloji), 555 Sosyal Çalışmacı, 600 Psikolog, 100 Fizyoterapist, 200 Çocuk Gelişimci, 20 Diyetisyen, 150 Öğretmen, 110 Avukat, 200 Diğer Sağlık Personeli, 200 Hemşire, 240 Büro Personeli, 300 Yurt Yönetim Personeli alınacaktır.

Personel alımında aranan ortak nitelikler

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.
  • 65 yaşını bitirmemiş olmak.

ASDEP pozisyonuna müracaat şartları

  • Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak.
  • 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Sosyal Çalışmacı alımında aranan nitelikler

  • Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Psikolog kadrosu için aranan şartlar

  • Psikoloji lisans programından mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Fizyoterapist alımında aranan şartlar

  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Çocuk Gelişimci alımında aranan şartlar

  • Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Diyetisyen kadrosuna başvuru şartları

  • Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Öğretmen alımında aranan nitelikler

  • Yükseköğretim kurumlarının; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Özel Eğitim, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Avukat alımında aranan şartlar

  • Hukuk fakültesi lisans programından mezun olmak, Başvuru son günü itibarıyla Avukatlık ruhsatına sahip olmak veya avukatlık staj bitirme belgesine sahip olup, Türkiye Barolar Birliğine avukatlık ruhsatı için başvurduğunu belgelemek.
  • 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Hemşire alımında aranan şartlar

  • Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak, Kadın olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Diğer Sağlık Personel alımında aranan şartlar

  • Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Büro Personel kadrosu için aranan şartlar

  • Herhangi bir önlisans programından mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Yurt Yönetim Personel alımında aranan nitelikler

  • Herhangi bir lisans programından mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak ve 2020 yılı KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puanı olmak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum