Ankara Büyükşehir İhtar Çekti... 30 Gün İçinde Boşaltın

Ankara Büyükşehir İhtar Çekti... 30 Gün İçinde Boşaltın

Ankapark, Ankara'nın gündeminde yankı uyandırdı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Ankapark’ı geri almakta kararlı görünüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankaparkın maliyetinin 750 milyon dolar olduğunu açıkladı. 2018 yılında Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye başkanı iken Ankapark işletmesi ihale ile özel bir şirkete verilmişti. 

Ankaparkın tekrar geri alınması için belediye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatı ile harekete geçti.  Ankara Büyükşehir Belediyesi, son ihtarını çekti ve işletmeci şirkete  parkı terk etmesi için 30 gün süre tanıdır.

Ankara Büyükşehir İhtar Çekti... 30 Gün İçinde Ankaparkı Terk Edin

Eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımı başlatılan Ankara Büyükşehir Belediyesinin tematik parkı Ankaparkın geri alınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi işletmeci şirkette son ihtarda bulundu.  Eğer işletmeci şirket tarafından 30 gün içerisinde tesis Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmezse, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaymakamlık yolu kullanılarak tesisin tahliye işlemlerinin sağlanacağı belirtildi. 

Geleceğine 'Ortak Akılla' Karar Verilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmeci şirkete daha önceden de fesih iftarı yapılmıştı. Fesih ihtarında işletmeci şirketi tahliye işlemlerinin yapılması için 90 günlük süre verilmişti fakat işletmeci şirket bu süre içerisinde herhangi bir  tahliye işlemi gerçekleştirmedi. 90 günlük süre boyunca işletmeci şirketin fesih ihtarına almasına rağmen herhangi bir girişimde bulunmaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmeci şirkete son ihtar gönderildi. 

Taraflar arasında yapılan sözleşmeye göre parkın 30 günlük süre içerisinde tahliye edilmesi gerekiyor. Eğer işletmeci yapılan tüm tebligatlara ve fesih ihtarına rağmen Ankaparkı boşaltmamak da ısrar ederse; 2886 sayılı kanunun 75. maddesi gereği kaymakamlık yolu kullanılarak tahliye işlemleri gerçekleştirilecek. 

Ankapark tahliye işlemleri ardından, Ankaparka ne olacağı konusu da şimdiden merak uyandırmaya başladı. Konuya da açıklık getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankaparkın Ankaralıların olduğunu belirterek, Ankaparkın geleceğine yine Ankaralıların ortak akıl ile birlikte karar vereceklerini, bu kararın hep birlikte alınacağını belirtti.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum