Apartmanlarda Çocuklarla Gençlerin Site Bahçesine İnmesi Yasaklandı

Apartmanlarda Çocuklarla Gençlerin Site Bahçesine İnmesi Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tam Kapanma genelgesi 81 il valiliğini gönderilmiş ve tüm detaylar belli olmuştu. Çok önemli bir detay daha ortaya çıktı. Sitelerde çocukların ve gençlerin bahçeye inmesi yasak olacak. Sorumluluk yönetimlerde. İşte detaylar.

29 Nisan 2021 Perşembe günü 19.00 itibarıyla TAM KAPANMA süreci başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelgenin detaylarında önemli bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyoruz. 81 İl valiliğine tam kapanma tedbirleri genelgesi gönderilmişti. İşte özellikle çocuklar ve gençleri, bununla birlikte aileleri de ilgilendiren önemli bir detay belli oldu.

Sitelerde Uyulacak Kurallar

Bakanlığın gönderdiği Tam Kapanma Tedbirleri genelgesinde site sakinlerini ilgilendiren önemli detaylar bulunuyor. Öncelikle genelgedeki maddeye bakalım:

"Tam gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması tedbirinin konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek, site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan kişilerin (özellikle çocukların ve gençlerin) ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacaktır."

Bu ne anlama geliyor?

Buradaki durum karışık olmakla beraber, yarın itibarıyla site bahçelerine inmek isteyen çocuklar ve gençler olmak üzere aileleri de ilgilendiren durum ortaya çıktı. Çünkü site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan kişiler ikametlerine yani dairelerine dönmeleri istenecek. Site yönetimleri bu konuda sorumlu olacak şeklinde genelgede ibare bulunuyor.

Site yönetimlerini ve site sakinlerini karşı karşıya getirebilecek böyle bir durumun şimdiden görülmesi adına gündem oluşturarak gerek vatandaşların gerekse yetkililerin bu konuya açıklık getirmelerini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum