Aşı Olmayanlara Yeni Kısıtlamalar Gündemde

Aşı Olmayanlara Yeni Kısıtlamalar Gündemde

Türkiye'nin salgınla mücadelesinde aşılamanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Salgının etkisinin Sonbahar itibarıyla kontrol altına alınabilmesi için ve toplumsal bağışıklık için bazı önlemler gündemde.

Salgınla mücadelede aşının önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Sonbahar ayları itibarıyla da kontrol alınması için ve TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK için önemli adımlar bekleniyor. Toplumsal bağışıklığın da yüzde 70'e çıkabilmesi için aşılamanın hızlanması gerektiği vurgulandı.

AŞI YAVAŞLADI, AÇILMA HIZLANDI

Uzmanlar aşılamanın yavaşladığını ancak bunun tam tersi olarak da açılmanın kademeli de olsa hızlandığı belirtildi. Sonbahar'da rahatlama hedefinin tutturulmasının da bu durumda zor olacağı belirtiliyor.

AŞI DUYARSIZLIĞI

Orta yaş gruplarında yer alan aşı duyarsızlığınının aşı randevularında da azalmaya yol açtığı belirtildi. 45-50 yaş arasındaki orta yaş grubundakilerin aşı duyarsızlığı gösterdiği belirtilirken 18-35 yaş arasında hem kurallara uyumun hem de aşıya ilginin yoğun olduğu belirtildi.

POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAMASI

Aşıya ilginin artmaması durumunda aşı olanlara pozitif ayrımcılık uygulanması da planlar arasında yer aldı. HES kodu uygulaması olmayanların kamu binalarına, bankalara, AVM'lere alınmadığı gibi AŞI OLMAYANLARIN da bu tarz sınırlamalara tabi olması gündeme geleceği belirtiliyor.

Aşı yaptırmayanların oranının yüksek olması durumunda birçok alan aşı yaptırmayanların girmemesine ilişkin olarak sıkı kurallar getirilmesi de gündeme gelecek.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum