Bakan Açıkladı! 100 Bin Yeni Personel Alımı Yapılacak

Bakan Açıkladı! 100 Bin Yeni Personel Alımı Yapılacak

2022 - 2023 yılları arasında 100 bin yeni personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte Sanayi bakanı Varank'ın personel istihdamına dair detaylar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. 100 bin yeni personel alımı 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirileceği belirtildi. Varank açıklamasında genç istihdamı konusunda ajansların odak noktası olacağı belirtildi.

Kalkınma Ajanslarına Yeni Personel Alımı

Bakan Varank, Kalkınma ajansları için önemli bir çalışma yapılacağı belirtildi. 2022 ile 2023 yılları arasında olmak üzere 100 bin kişiye genç istihdam kapsamında yeni iş kapısının aralanacağı müjdesi verildi.

Şimdiye kadar 53 bin için taahhüt verildi

Geçen ay açıklanan ve KOSGEB'in genç, yeni mezun ve kadın istihdamının öncelikli olarak ele alınacağı belirtildi. Bu kapsamda bugüne kadar da 53 bin yeni istihdam için işletmelerin şimdiden taahhütte bulunduğunu ve ödemelerin başladığı belirtildi.

175 fabrika binası ve spor alanı özel sektöre tahsis ediliyor

Yapılan açıklamada 175 fabrika binasının ve spor alanının özel sektöre tahsis edilmesiyle 65 bin gencin daha istihdam edileceği açıklandı. Genç istihdamı konusunda da 2022 ve 2023 yıllarında ajansları odak alan seçildiği belirtildi. Bu kapsamda sadece ajanslarla birlikte 100 bin gencin istihdama dahil edileceği açıklamasına yer verildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum