Bakan Bozdağ: İKM Katip Mübaşir Diğer Personel Alımı Olacak! 17.000 Kadro-Talepler

Bakan Bozdağ: İKM Katip Mübaşir Diğer Personel Alımı Olacak! 17.000 Kadro-Talepler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan çok önemli personel alımı açıklaması geldi. Adalet ve CTE için İnfaz koruma memuru "gardiyan", zabıt katibi, mübaşir ve diğer sözleşmeli kadrolara memur, personel alımı 2023'te yapılacak.

Son dakika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan çok önemli 2023 yılı yeni personel alımları açıklaması geldi. Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri CTE için yeni atamalara dair adayların beklediği açıklama gündeme geldi. Bozdağ, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanlığı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısında yeni personel alımları müjdesini de verdi.

2023 yılında gerek hakim savcı alımları gerekse İKM olsun, mübaşir olsun, zabıt katibi olsun diğer tüm branşlarda personel alımına gidileceği ve sayının artmaya devam edeceği açıklandı. Bu kapsamda bir önceki dönemde yapılan atamalardan da yüksek bir sayı ile sözleşmeli memur-personel alımları için süreç önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

Son atamadaki kontenjanlar nasıldı?

5016 İnfaz ve Koruma Memuru, 3618 Zabıt Katibi, 830 Mübaşir, 1125 Güvenlik Görevlisi, 919 Hizmetli, 202 Şoför, 159 Teknisyen, 141 Büro Personeli, 66 Hemşire, 66 Aşçı, 54 Psikolog, 35 Mühendis, 27 Öğretmen, 25 Sosyal Çalışmacı, 12 İşaret Dili Tercümanı, 10 Tekniker, 7 İstatistikçi, 5 Kaloriferci, 4 Fizyoterapist, 2 Veteriner Hekim, alımları için başvurular 17 Mart 2022 itibarıyla tamamlanmıştı. Toplam 12 bin 823 kadro için başvurular alındı. Hakim ve savcı alımları ile bu yıl sayının toplamda 17 bine kadar çıkarılması bekleniyor.

2023 yılı 17.000 yeni kontenjan - adayların talepleri

2023 yılı itibarıyla da her atama döneminde artan sayıların bu dönemde de olması bekleniyor. İKM alımı, zabıt katibi ile mübaşir alımları başta olmak üzere aynı kadrolar için daha yüksek kontenjanlar için başvurular bekleniyor. Öte yandan adaylar LİSE, ÖNLİSANS ve LİSANS kadroları için KPSSS 70 olan en düşük puan şartının KPSS puan şartsız veya KPSS 50 olarak tüm branşlar ve mezuniyetler için yapılması isteniyor. Yaş şartının da esnetilerek diğer tüm memur-işçi-personel alımlarında olduğu gibi bu atamada da esnetilmesi bekleniyor.

Adalet ve CTE personel alımları ne zaman başlar?

Geçtiğimiz yıl Mart ayında olan başvuruların bu yıl daha da erken başlaması gerek talep ediliyor gerekse bekleniyor. Şubat ayı itibarıyla yine kontenjanlara dair başvuru ilanını bekliyoruz. Bakan Bozdağ’ın da belirttiği üzere ihtiyaçlar kapsamında 2023 yılı ataması için geri sayım başladı diyebiliriz.

İlan sürecine girilir girilmez İŞ İLANLARI KARİYER sitemizde, sosyal medya hesaplarımızda ve mobil uygulamamızda anında öğrenebilirsiniz. Bu haberimize YORUM, GÖRÜŞ ve TALEPLERİNİZİ hemen yazabilirsiniz.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum