Bakanlık 10 Şehirde Yeni Kamu Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Bakanlık 10 Şehirde Yeni Kamu Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde güncel kadrolara memur personel alımı başvuruları alınacak. Güncel ve yeni kadrolara dair tüm detayları ve süreci bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 şehirde yeni kamu personel alımı başvuruları alacak. 30 kadro için yapılacak restoratör alımı başvurularına dair gerekli süreci, şartları ve tüm detayları İŞ İLANLARI KARİYER olarak bu yazımızda hazırladık. İşte 4/B sözleşmeli memur atama başvuru süreci ve tüm gerekli detaylar:

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu memur alımı başvuru genel şartları

Başvuru için 657 sayılı DMK’daki şartları taşımak. T.C. Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak şartları var.

Personel alımı mezuniyet şartları

Adayların başvuru için Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında eğitim veren üniversitelerin ilgili önlisans ve lisans programlarından (Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimari Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Rölöve-Restorasyon, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümlerinden) mezun olması gerekmektedir.

Ayrıca adayların arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak, Koruma ve onarım alanında uygulama deneyimi olduğunu gösterir nitelikte hazırlanmış çalışma dosyası ibraz etmek,

Kültür Bakanlığı memur alımı özel şartları

Bakanlıkça gerçekleştirilen çalışmalarda en az 30 gün restoratör olarak yer aldığını gösterir ilgili idare imzalı belge, KVMGM izni ile gerçekleştirilen en az 2 arkeolojik kazı çalışmasında, her bir kazı sezonunda (takvim yılı içerisinde) toplamda en az 30 gün süreyle restoratör olarak görev almış olduğunu gösterir ilgili kazı başkanından/müze müdüründen alacağı imzalı yazı veya belge, koruma ve onarım alanında çalışma deneyimi olduğunu gösterir belge istenmektedir.

Restoratör alımı iller bazında kontenjanlar

Ankara 2, Antalya 3, Bursa 3, Diyarbakır 3, Erzurum 4, Gaziantep 2, İstanbul 3, İzmir 4, Nevşehir 3, Trabzon 3 olmak üzere 30 kadro var.

Kamu personel alımı başvuru tarihleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 30 kadro için restoratör alımına başvurular 10 Ağustos’ta başlayacak. Adaylar iş ve işlemleri online olarak 21 Ağustos’a kadar yapabileceklerdir. İşte gerekli başvuru tüm hususlarının yer aldığı haberimiz.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum