Bankacı Olabilmenin Yolları ve Şartları Nelerdir

Bankacı Olabilmenin Yolları ve Şartları Nelerdir

Türkiye’de bir çok kişinin Kariyer ve iş aramada göz bebeği haline gelen bankacılık sektöründe nasıl yer alınabilir işte detaylar. Bankacı olabilmenin şartları ve yolları nelerdir? Okuldaki Her bölüm bankacı olabiliyor mu?

 
Akbank En az lise En çok Lisans mezunu olmak ve Bankacılık konusunda deneyimsiz adaylar için 1982 ve sonrası doğumlu olan adaylar başvuru yapabilirler. Akbank normal başvuru ile Engelli Alımı da gerçekleştirmektedir. Başvuru adresi aşağıdadır.
 
İNG Bank En az önlisans mezunu, 28 yaşını aşmamış, 7/24 vardiyalı çalışma sisteminde çalışmaya istekli ve uyum gösterebilecek ve İletişim becerileri yüksek adaylar başvurabiliyor. Başvuru Linki aşağıda verilmiştir.
 
KuvvetTürk Üniversitelerin örgün öğretim veren lisans bölümlerinde gelecek dönem 2. ya da 3. sınıf öğrencisi olacak. Uygun Bölümler: İİBF, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Okuyan ve bitirmiş olanlar başvuru yapabilirler. Link Sayfa Sonunda Verilmiştir.
 
Garanti Bankası Lisans ya da meslek yüksekokulu mezunu veya öğrencisiyseniz ve Henüz 30 yaşını aşmadıysanız başvuru yapabilirsiniz. Açık İş Pozisyonları için Link aşağıda verilmiştir.
 
Bir örnek verirsek eğer Kariyer planlaması yapan bir genç için personel alımı ilanlarında mekanik teknisyen, bankacılık ürünleri satış elemanı, çağrı merkezi yetkilisi, etkinlik uzmanı, kredi destek uzmanı gibi kadrolara personel alımı yapılacağı duyuruluyor. Bu İlanlarda Lise, Önlisans ve Lisans Mezun Adaylar başvuru biliyor. Bu Genç Performansa yönelik düşünüldüğünde bu ilan onun için kaçırılmayacak bir kariyer ilanı haline geliyor.
 
Bankacılık sektörü son yıllarda gençlerin gözde sektörü haline geldi. Bankacılık ile ilgili bölüm mezunlarının yanı sıra, bölümleri ile ilgili bir iş bulamamış binlerce Okul mezunu iş için bankaların kapısını aşındırmaya başladı. Bankalar ve finans kuruluşları üniversiteli genç işsizlerin adeta umut kapısı oldu.
 
Banka ve finans kuruluşlarının ilgili bölümlerinde çalışmak için aynı alanda eğitim veren okullardan mezun olmak gerekiyor. Ancak bankalar sadece bankacılık ve sigortacılık ile ilgili bölümlerden değil işletme, iktisat ve hukuk gibi okullardan mezun gençleri de bankacı olarak işe almaktadır. Dolayısıyla eğitim durumu genellikle finans ile ilgili bölümlerden oluşmaktadır. Ancak alınacak personelin niteliğine göre eğitim durumu değişiklik gösterebilir.
 
Bir banka personelinin bankacıyım diyebilmesi için eğitimin dışında bazı özellikleri de bulundurması gerekmektedir. Öncelikle çok sabırlı bir yapıya sahip olması gerekiyor. Yeni nesil banka çalışanları başkaları ile iyi iletişim kurabilen, sabır gösterebilen, dikkatli ve yeniliklere açık kimselerden oluşması gerekiyor.
 
Kariyer planlamasına lise ve üniversite çağlarından itibaren başlamalısınız. Kariyer planlaması için üniversite tercihinde Bankacılık ve Sigortacılık bölümü tercih edilmesi atılabilecek ilk adımdır. Yine bankalar finans ile ilgili olan İşletme, Kamu Yönetimi, Muhasebe ve İktisat gibi üniversitelerden mezun olan adaylarda bankalar tarafından açılan personel alım sınavlarına katılım hakkı kazanmaktadır.
 
Bankacı olmak toplumda size önemli bir konum sağlar. Bankacı olmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Bankacı olmanın avantajları, özlük haklarının iyi olması, çifte maaş uygulamasının bulunması, çalışanların terfi haklarında diğer sektörlere göre büyük kolaylıklar sunulması ve yabancı ortaklı bankalarda performansa göre yurt dışında da çalışa bilirler.
 
Bankacılığın dezavantajları ise çalışma koşullarının çok stresli olması, bankaların belirlemiş oldukları limitlere ulaşabilmek için çalışanlarına sürekli olarak baskıda bulunması ve bu hedeflere ulaşabilmek adına çalışma saatlerinin çok fazla uzaması dezavantajları arasındadır.
 
Dolaysıyla her sektörde olduğu gibi bankalarda çalışmanın da zor ve güzel tarafları bulunmaktadır. Sizlerde bunları göz önünde bulundurarak kariyer planlaması yapılması gerek.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum