BDDK 100 Personel Alımı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 100 Personel Alımı için 21 Şubat 2017 tarihinde ilan yayınladı. Başvurular 27 Şubat 2017 başlayacak olup 10 Mart 2017 sona erecektir. Lisans mezunları arasından Uzman Yardımcısı unvanlarıyla alımlar yapı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna İstanbul, giriş sınavı sonuçlarına göre Bankalar yeminli murakıp yardımcısı, Bankacılık uzman yardımcısı ve BDDK uzman yardımcısı unvanları ile meslek personeli alınacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Başvurular: 27 Şubat 2017 tarihi saat 14.00'da başlayıp, 10 Mart 2017 tarihi saat 16.00’da sona erecektir. Başvurular, Kurumun resmi internet sitesinden ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.
Yeminli Mutarkip Yardımcısı için Şartlar: 2015 ve 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS); “KPSSP26, KPSSP35, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56 veya KPSSP71” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 900 kişi içerisinde bulunmak. Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümü mezunu olmak.
Uzman Yardımcısı (bankacılık alanı) için; “KPSSP22, KPSSP35, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56 veya KPSSP71” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 340 kişi içerisinde bulunması gerekmektedir. Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümü mezunu olmak.
Uzman Yardımcısı (bilişim alanı) için; KPSSP4, KPSSP5, KPSSP6, KPSSP7, KPSSP8, KPSSP16, KPSSP17, KPSSP18, KPSSP25” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği veya dengi bölümlerden başvuran en yüksek puanlı 200 kişi, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümleri veya dengi bölümlerden başvuran en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunmak.
Uzman Yardımcısı (hukuk alanı) için; “KPSSP11, KPSSP20, KPSSP21, KPSSP79 veya KPSSP103” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 160 kişi içerisinde bulunmak. En az dört yıllık fakülte ve yüksekokulların hukuk fakültesi mezunu olmak.
Uzman Yardımcısı için; “KPSSP30, KPSSP35, KPSSP37, KPSSP40, KPSSP45, KPSSP53, KPSSP56” puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak ve en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunması gerekmektedir. Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği, bölümlerinden mezun olmak.
Başvuru için genel şartlar: 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması, Türk vatandaşı olması, Kamu haklarından mahrum bulunmaması, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması ve Askerlik durumu itibarıyla Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekmektedir.
Ayrıca Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer verilen 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre müflis olmaması, konkordato ilan etmiş olmaması, uzlaşma suretiyle yeniden yapılandırma başvurusunun tasdik edilmiş olmaması ya da hakkında iflasın ertelenmesi kararı verilmiş olmaması ve 5411 sayılı Kanunun 71 inci maddesi uygulanan bankalarda veya bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (Fon) devredilmiş olan bankalarda nitelikli paya sahip olmaması veya kontrolü elinde bulundurmaması gerekmektedir.
Kaynak:www.KamuPersoneliAlimi.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.