Bilim Kurulu'ndan Önemli Açıklama! Tam Rahatlama Ne Zaman

Bilim Kurulu'ndan Önemli Açıklama! Tam Rahatlama Ne Zaman

Tam kapanma süreci devam ediyor. 17 Mayıs’a kadar tam kapanma tedbirleri kapsamında vatandaşların ne kadar uyum içerisinde olduğu ve aşılamanın da etkisiyle rahatlamaya dair detaylar belli oldu. İşte rahatlama için takvim

Sağlık Bakanlığı bünyesinde salgın boyunca gerek tavsiyeleri gerekse çalışmaları ile önemli kararlara imza atılmasında etkili olan Bilim Kurulu Üyelerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından yapılan son açıklama ile rahatlamanın ne zaman olacağına dair ipuçları verildi.

Tam Rahatlama Takvimi

Prof. İlhan açıklamasında özellikle tam kapanma tedbirlerine ve devamında aynı şekilde sosyal mesafe olsun, hijyen olsun, maske gibi tedbirler olmak üzere uyum içerisinde olmanın etkili olacağı belirtildi.

Öte yandan aşılama çalışmalarının da gruplar halinde devam etmesi ile Ekim sonu gibi bir rahatlamanın söz konusu olabileceği açıklandı. Prof. Dr. İlhan açıklamasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı iyi bir tarih olarak düşünebiliriz açıklamasını yaptı ve tedbirlere uyum ile aşılamanın önemine değindi.

Tam Rahatlama İçin Önemli Unsurlar Var

40 yaş altı ile 20 yaş üzeri gençlerin aşılanmasının güz döneminde gerçekleşebilmesinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda bir rahatlamanın olacağı vurgulandı.

Aşılama ve tam kapanma sonucu birçok ülkede normale dönüşe şahit olunduğu belirtilirdi. Bu kapsamda tedbirlere uymanın ve belli sayıda bir aşılamanın sonucunda Ekim sonu gibi tam rahatlama söz konusu olacaktır denildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum