BİMER'e Nasıl Başvurulur

BİMER'e Nasıl Başvurulur

Başbakanlık tarafından vatandaşların daha hızlı ve etkin biçimde devletine hızlı ulaşarak şikayetlerini ve çözüm önerilerini BİMER'e hangi hallerde ve nasıl başvuru yapılır.

BİMER Başvurusunda Bilinmesi Gerekenler.

Başbakanlık tarafından gelişen teknoloji ile birlikte vatandaşların sorunlarını ve şikayetlerini daha etkin bir şekilde çözüme kavuşturmak için Başbakanlık tarafından 2013 yılında (BİMER) iletişim merkezi kurulmuş olup vatandaşın hizmetine sunulmuştur.

Devletine en hızlı ve en kapsamlı şekilde ulaşmanın adresi olan BİMER’e vatandaşların yoğun ilgisi dikkatleri çekmeye devam etmektedir. Bunun yanı sıra vatandaşlar 2013 tarihinden günümüze kadar 3 milyon 715 bin 913 başvuru yapmış olup bunların içeriğinde başta devlet kurumlarını ve kuruluşlarını şikayet ve çözüm önerisi  olarak kayıtlara geçerek ilgili birimler, Anayasanın ve Kanunların belirtmiş olduğu tarihler aralığında Başbakanlık ‘BİMER’ merkezi ilgili birimler aracılığı ile, cevap vermiş olup sorunları ise çözüme kavuşturmuştur. BİMER’e  en fazla içişleri, çalışma ve sosyal güvenlik, eğitim, personel, iletişim. medya, sağlık, adalet, aile ve sosyal hizmetler, çevre ve şehircilik, belediye hizmetleri ve ulaştırma konularında başvurular yapıldı.

Vatandaşların aklında ise ‘Bimer’e hangi hallerde şikayet ve öneri yapılabilir ve ‘Bimer’e nasıl başvuruda bulunabilirim. Başvuruda bulunacak vatandaşlar Kaymakamlıklar, Valilikler ve Bakanlıklarda BİMER için kurulan halk ile ilişkiler bürolarına şahsen veya ‘Alo 150’ çağrı hattı ile yapabildikleri gibi internet üzerinden ‘e devlet’ üzerinden yapılabilmektedir.

Vatandaşlar başvurusunu kaymakamlıklar, valilikler ve bakanlıklarda BİMER için kurulan halkla ilişkiler müracaat bürolarına gelerek şahsen yapabildikleri gibi BİMER uygulaması için Türkiye geneli için 'Alo150' çağrı hattı tahsis edildi. BİMER'e ayrıca www.basbakanlik.gov.tr adresinden de ulaşılabiliyor. Yine kaymakamlıklar, valilikler ve ya Başbakanlık ile tüm bakanlıklardaki halkla ilişkiler bürolarına:  Bilgi Edinme Hakkı Kanunu; dilekçe hakkının kullanılması hakkındaki kanun, kamu görevlileri etik kuruluna yapılacak müracaatlar ile insan hakları ihlallerine ilişkin müracaatlar yapılabiliyor.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum