Bir Şehirde 9 Farklı Bölgeye 55 Güvenlik Korucusu Alımı Başladı! En Az İlkokul

Bir Şehirde 9 Farklı Bölgeye 55 Güvenlik Korucusu Alımı Başladı! En Az İlkokul

Güvenlik korucusu alımı başvuruları kapsamında 55 kadro için yeni başvuru ilanı açıklandı. Şırnak ili için başvurular alınacak. Güncel güvenlik korucusu alımı başvuru süreci, şartları bu yazımızda yer alıyor.

Güvenlik korucusu olmak için bir şehrimizde daha başvurular alınmaya başladı. Kimler korucu olabilir? Korucu olmak için şartları, süreci ve gerekli tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte güvenlik korucusu alımına dair Şırnak ili başvuruları ve tüm alım yapılacak birimler.

Şırnak güvenlik korucusu alımı yapılacak bölgeler

Şırnak ili Merkez ilçesi; Kasrik Beldesi, Akçay Köyü, Kayaboyun Köyü, Koçbeyi Köyü, Kızılsu Köyü, Kavuncu Köyü, Atbaşı Köyü, Kırkkuyu (Altınkent Mezraası) Köylerinde görevlendirilmek üzere (55) Güvenlik Korucusu alımı başladı.

Güvenlik korucusu alımı şartları nelerdir?

Türk Vatandaşı Olmak, erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da askerlikten muaf olmak (Şehit Ailesi dışında kalan adayların askerlik hizmetinden muaf tutulmaları alıma engel teşkil etmektedir.), düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 yaşından büyük olmamak, en az ilkokul mezunu olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Olumlu olmak, tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınan Sağlık Raporu Olumlu olmak gerekiyor. Diğer tüm şartlara hemen aşağıdaki kılavuzdan erişim sağlayabilirsiniz.

Korucu alımları başvuru süreci

Güvenlik korucusu olmak için başvurular 26 Ocak’a kadar yapılabilecektir. Adaylar şahsen Valilik Makamına hitaben yazılı dilekçe ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına yapılacaktır. Başvuru belgeleri şu şekildedir: Dilekçe, Sabıka Kaydı, İkametgâh Belgesi, Diploma, Askerlik Durum Belgesi, 4 Adet Vesikalık Fotoğraf, Tam Teşekküllü Hastaneden alınmış Güvenlik Korucusu Görevini Yapar Sağlık Kurulu Raporu (10 Şubat 2023 tarihine kadar teslim edilecektir.)

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum