Çalışma Bakanlığı Personel Alımları İçin YDS Görüş Yazısı Yayımladı

Çalışma Bakanlığı Personel Alımları İçin YDS Görüş Yazısı Yayımladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamuya yeni personel alımlarında YDS şartı ile ilgili olarak önemli açıklama yaptı.

19 Ocak 2020 tarihi itibarıyla aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yabancı dil sınavı “yds” ile ilgili görüş yazısı yayımlanarak binlerce adayın mağduriyetine dair çözüm üretildi.

7 Bin Kişiyi Direkt İlgilendiriyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaklaşık 7 bin kişiyi yakından ilgilendiren kariyer uzman yardımcılığı ile mali hizmetler uzman yardımcılığı alanlarında YDS ile ilgili görüş yazısı paylaştı. YDS ile ilgili Bakanlığın görüş yazısında ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS) ÖSYM’de iptal edildiği veya ertelendiği hatırlatıldı ve önemli detaylara yer verildi.

YDS Dil Yeterliliği Belge Süresi

YDS ve e-YDS’nin iptal edilmesi veya ertelenmiş olması, dil yeterliğini belgelendirmeleri için tanınan 2 yıllık sürenin sonuna gelen uzman yardımcılarının mağduriyet yaşaması ihtimalini ortaya çıkardığı ifadelerine yer verildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.