Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Yeni Tedbirler Alınacak Mı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor! Yeni Tedbirler Alınacak Mı

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı 3 haftalık bir aranın ardından yarın toplanacak. Toplantının muhtemel gündemi salgın ve dış politika olacak gibi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yarın yapılacak olan kabine toplantısında gündeme gelmesi beklenen konuların başında koronavirüs salgını geliyor. Aynı zamanda toplantıda dış politikanın da önemli bir yer tutması bekleniyor.

Gündem yoğun olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine toplantısının ana gündem başlıkları koronavirüs salgını, terörle mücadele, Afganistan ve Suriye'deki gelişmeler olacak.

Vaka sayıları 30 bine dayandı

Salgında günlük vaka sayılarının 30 bin sınırına dayanmasının ardından yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

Bir süredir lokanta-kafe gibi kapalı mekanlar ve kamu kurumlarında aşı yaptırmayanlara ayrı bir yer ayrılması ve test zorunluluğunun AVM’leri de kapsaması gibi önlemlerin alınabileceği de iddia ediliyor.

Bilim kurulunu işaret etmişti

Başkan Erdoğan Cuma günü, "Yeni tedbir olacak mı?" sorusuna, Bilim Kurulunu işaret edip, "Konuyu farklı bir yere taşımamız gerek" sözleriyle yanıt vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konu ile ilgili olarak kabin toplantısında bir sunum yapması bekleniyor.

Dış Politikada yaşanan sıcak gelişmeler de kabine toplantısında önemli başlıklar arasında görünüyor.

Afganistan'da başlayan Taliban dönemi ve göç tehlikesi ile Suriye'nin İdlib kentindeki son gelişmeler masaya yatırılacak. Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da kabinenin gündeminde olacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçmesi ve bir açıklama yapması da bekleniyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum