Devlet Memurluğu İçin Açıktan Atama Nedir
Açıktan atama, devlet memurluğu için atama yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Merkezi atama ve naklen atama da diğer atama yöntemleri arasında yer almaktadır. Peki açıktan atama için başvuru şartları nelerdir? Açıktan atama ile devlet memuru nasıl olunu
Devlet memuru olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren kanun 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’dur. 657 sayılı kanun kapsamında atama yöntemleri de yer almaktadır.
Atama yöntemlerinden olan merkezi atamada lisans mezunları için her yıl, lise ve ön lisans mezunları için iki yılda bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmek gerekmektedir. KPSS puanını alan adaylar, ÖSYM sisteminde yer alan boş kadrolardan belirtilen kontenjan kadarını tercih ederek atanmayı beklerler.
Diğer bir atama yöntemi ise naklen atamadır. Naklen atamanın yapılabilmesi için halihazırda bir devlet kurumunda görev yapmak gerekmektedir. Devlet kurumunda görev yapan vatandaş, bir başka devlet kurumuna kadrosuyla beraber geçebilir. Yapılan bu atama şekline ise naklen atama adı verilmektedir.
Merkezi atama ve naklen atama dışında kalan tüm atamalar ise açıktan atama olarak nitelendirilmektedir.
Açıktan atamada şartları ilanı yayınlayan kurum belirlemektedir. Bu kapsamda sınav şartı, deneyim şartı, mezuniyet şartı, yaş şartı gibi birçok şartı ilanı yayınlayan kurum belirler ve daha sonrasında memur alımı için ilan yayınlanır.
Kaynak:isilanlarikariyer.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.