Dışişleri Bakanlığı En Az Lise Mezun Yeni Sekreter Alımı

Dışişleri Bakanlığı En Az Lise Mezun Yeni Sekreter Alımı

Dışişleri Bakanlığı yeni sekreter alımı yapacağını duyurdu. Başkonsolosluğa alımı yapılacaklar için başvurular nasıl yapılacak. En az lise mezunu olanlar hangi tarihte başvuru yapacak.

Dışişleri Bakanlığı en az lise mezunu adaylar arasından yeni sekreter alımı yapacağını duyurdu. Başkonsolosluğa alınacak kişi için üst yaş sınırı olarak 41 açıklandı. Paris Başkonsolosluğu Türk uyruklu sözleşmeli sekreter alımı yapıyor. Başvuru ne zaman? Şartları neler?

Paris Başkonsolosluğu Türk uyruklu sözleşmeli sekreter alımı ile ilgili soruların yanıtlanması sağlanıyor. Adaylarda aranan nitelikler ve istenen belgeler aşağıda verilmiştir. 2 kişi için ilan verilmiştir. 2 adet personel alınacaktır.

Türk Uyruklu Sözleşmeli Personel Alımı Şartları

Adaylarda aranan nitelikler; Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamak, En az lise mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek, Bilgisayar ve daktilo kullanabilecek, Her türlü iklim koşulunda çalışmak için sağlık kurulu raporu ve Erkekler için askerlik hizmeti olmaması gerekmektedir.

Adaylardan istenen belgeler; Sınava katılma isteği için başvuru dilekçesi, Özgeçmiş, Pasaport aslı ve işlem görmüş sayfaların fotokopisi, Son mezun olunan okuldan alınan diploma, Erkekler için terhis belgesi ya da askerlik ilişiği olmadığını gösteren belge ve Son 6 ay içinde çekilmiş iki adet fotoğraf olması gerekmektedir.

İstenen belgeler Türk uyruklu sözleşmeli personel alımı için gerekli belgeler arasında. Bu belgelerin eksiksiz bir şekilde temin edilmesi gerekiyor. Ardından sınav için de gerekli olan belgeleri temin ederek başvurunuzu da yaparak sınava katılım sağlayacaksınız.

Türk Uyruklu Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı

Sınav için de sağlamanız gereken şartları sağlamanızın ardından direkt olarak sınav tarihinde istenen yerde olarak sınava katılabilirsiniz. Sınav tarihi 13 Ekim 2020 Salı günü 14.00’da Paris Başkonsolosluğu’nda yapılacaktır. Sınava girişte pasaport ve kimlik olmalıdır.

Yazılı olan sınavda Türkçe’den Fransızca’ya 1 saat, Fransızca’dan Türkçe’ye bir saat, Türkçe kompozisyon ve matematik olmak üzere birer saatlik sınavlar olacaktır. Yazılı sınavda başarılı olanlar 20 Ekim 2020 Salı günü 14:00’da aynı yerde uygulamalı yarışma sınavına davet edilir. Sözlü sınav genel kültür, Türkiye ve Dünya coğrafyası, Osmanlı tarihi ve Türk İnkılap tarihi olacak.

Sözleşmeli personel alımı uygulamalı sınavı bilgisayarda daktilo sınavı olacaktır. Sınava dair diğer merak ettikleriniz için birebir iletişime geçebilirsiniz. Bilgi alarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Sınava başvurunuzu 25 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar yapabilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.