Dışişleri Bakanlığı Kadrolu 40 Memur Alımı Başvuruları Başladı

Dışişleri Bakanlığı Kadrolu 40 Memur Alımı Başvuruları Başladı

T.C. Dışişleri Bakanlığı aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu giriş sınavına başvurular başladı. Dışişleri Bakanlığı kadrolu memur alımı başvuru şartları ve tüm detaylara İş İlanları Kariyer sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığına 40 memur alımı için başvurular başladı. Kadrolu memur alımı başvurularına dair detayları araştıran adaylar için gerekli bilgileri ve başvuru işlemlerini bu haberimizde hazırladık.

40 Memur Alımı Görev Alanları

40 memur alımı kapsamında görev alanları olarak yapılan açıklamada şu hususlara yer verildi: Konsolosluk ve İhtisas Memurlarının, genel görev tanımları çerçevesinde, merkez ve yurtdışı teşkilatında konsolosluk, protokol, ekonomik ve kültürel işler, kançılarya idaresi, kamu diplomasisi, ulusal mevzuatla bağlantılı hukuki işler, personel işleri, idari ve mali işler ile özel uzmanlık bilgisi gerektiren diğer alanlarda görev yapmak olarak açıklandı.

Sınava Başvuru Şartları

Türk Vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak gerekiyor. Yaş itibarıyla 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

Memur Alımı Mezuniyet Şartı

Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. YDS şartına dair tablolara başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Memur Alımı Başvuru Süreci

Dışişleri Bakanlığı 40 memur alımı için başvurular 27 Kasım2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecek. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuruda gerekli belgeler şunlardır:

T.C. kimlik numarası, YDS/e-YDS veya puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi, Diploma veya mezuniyet belgesi, Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf ve başvuru kılavuzunda yer alan belgeler istenmektedir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.