Diyanet 2020 Yılı Fitre Miktarını Açıkladı

Diyanet 2020 Yılı Fitre Miktarını Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı fitre miktarını açıkladı. Fitre miktarını açıklarken günümüzde yaşanan süreçleri ile nakdi ve ayni (gıda gibi) olarak'tan verilebileceğine dikkat çekti.

2020 yılı asgari fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Açıklanan miktarı nakit olarak veya ayni (gıda vs.) gibi yapılabilir denildi. 2020 yılı 27 TL fitre miktarı olarak ilan edildi.

Diyanet açılaması aynen şöyle; Değerlendirmeler neticesinde Fıtır Sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyal-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 27.00 TL. olarak belirlenmesine karar verildi.

Miktar belirlenirken hadis-i şerifler, sosyal-ekonomik şartlar ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınmıştır. Belirlenen bu miktar, "asgari miktar" olup, "sadaka-i fıtır"da verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmamaktadır. Bu konuda ideal olan, herkesin kendi hayat standardına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağ, gıda vb. şekilde ayni olarak verilebileceği gibi nakdi olarak da ödenebilir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum