Emniyet'ten Herkesi İlgilendiren Bekçi Açıklaması

Emniyet'ten Herkesi İlgilendiren Bekçi Açıklaması

Bekçilerin yetkileriyle ilgili halk arasında ve kamuoyunda tartışmalar devam ederken EGM o konuda noktayı koydu. Herkesin merak ettiği konu için kamuoyuna bilgilendirme yapan EGM böylelikle halkın merakını da gidermiş oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilik mesleğinde halkın aklına takılan en önemli sorulardan birine açıklık getirdi. EGM'nin sayfasında bahsi geçen konu son dakika bilgisi olarak duyuruldu.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin kimlik sorma yetkisinin olup olmaması her kesim tarafından merak edilmektedir. Bu konu davaya taşınmış ve İzmir Adliyesi'nde bile duruşma yapılmıştır. Son dönemlerde artan sorulara EGM net bir şekilde açıklama getirmeyi gerekli kılmıştır. 

Yapılan açıklamada EGM, bekçilerin kimlik sorma yetkisinin olduğunu ifade etti. Bekçileri ilgilendiren kanunun 16.maddesinde de bu durumun hukuksal olduğu da görülmektedir. Maddede "Bekçiler bölgeleri içinde dolaşan şüpheli şahısları takip eder ve hüviyetlerini araştırırlar." denilmektedir.

Bu maddeye dayanarak çarşı ve mahalle bekçisi gerekli gördüğü durumlarda vatandaşa kimlik sorabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu açıklamasından sonra akıllardaki soru işareti de giderilmiş oldu. EGM tarafından yapılan duyuru ise şöyledir;

Yapılan duyuruda, "İzmir ilinde 9 Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen ve basında, 'Çarşı ve Mahalle Bekçileri kimlik soramayacak' şeklinde yayınlanan haber ile ilgili olarak İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesince verilen karar sadece o olaya münhasır bir karar olup aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur." sözleriyle duyurunun yayımlanma gerekçesi ifade edildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum