Enflasyon Rakamları Belli Oldu! En yüksek artış 6,81 ve en yüksek düşüş 0,09 oldu

Enflasyon Rakamları Belli Oldu! En yüksek artış 6,81 ve en yüksek düşüş 0,09 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından beklenen veriler açıklandı. Ekim 2020 verileri üzerinden beklenen rakamlar ilan edilirken; aylık bazda en fazla fiyat artışı gösteren ve en düşük artış yaşanan ürünler belli oldu.

Kamuoyu genelinde önemli bir yere sahip olan ekonomik veriler dahilinde merakla beklenen istatistiki veriler açıklandı. 3 Kasım 2020 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon rakamları belli oldu.

Enflasyonda Artış Yaşandı

TÜİK verilerine göre bugün açıklanan rakamlar dahilinde enflasyon rakamlarında yükseliş yaşandığı açıklandı. Beyan edilen verilere göre enflasyonda ekim ayı verileri dahilinde yüzde 2,13 oranında bir artış yaşandı.

Yüzde 2,13 oranında yaşanan artışın akabinde yıllık bazda mukayese edilen veriler de belli oldu ve enflasyonun toplamda yüzde 11,89 olarak tespit edildiği ilan edildi. 12 aylık ortalama verileri dikkate alındığında enflasyon rakamlarında yüzde 11,74 oranında artış yaşandığı açıklandı.

TÜFE ve Değişim Oranları Belli Oldu

TÜFE bazında hesaplanan gider ve harcama kapasitesi dahilinde yükseliş bazında zirvede yer alan ürünler ile en yüksek düşüşün yer aldığı ürünler belli oldu. Konut bazında yapılan hesaplamalar ile Harcama Grubu ağırlığının yüzde 14,34 olduğu tespit edilen alan için bir önceki aya göre 2,01 oranında artış yaşandığı ve bir önceki yılın Aralık ayına göre de 7,73 oranında artış yaşandığı ilan edildi.

Bir diğer önem arz eden sektör içinde de Sağlık alanı için pandemi sürecinde enflasyon artışı yaşandığı tespit edildi. Harcama Grubu bazında 2,80’lik alan kapsayan alan dahilinde bir önceki aya göre 0,88 oranında artış yaşandı ve ayrıca bir önceki yılın aralık ayına göre de 14,85 oranında artış yaşandığı tespit edildi.

En yüksek artış 6,81 Oranında Giyim ve Ayakkabıda Yaşandı

Enflasyon bazında en yüksek artış 6,81 oranında yaşandı. söz konusu artış özellikle ithal ürünlerin de pandemi sürecinden dolayı sekteye uğraması ve yurt içi üretimin aksaması sebebi ile Giyim ve Ayakkabı alanında yaşandı.

En Yüksek Düşüş 0,09 Eğlence ve Kültürde Yaşandı

Eğlence ve Kültür sektörü de pandemi sürecine bağlı olarak harcama kapasitesi daralan alanlara dahil oldu. 0,09 oranında düşüş yaşanana TÜFE verisi tespit edildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum