Gençlik Liderleri Kadro Bekliyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan Gençlik Liderleri, kamuda çalışan asıl işi yapan taşeron personel olarak değerlendirilecek mi? Gençlik Liderlerine kadro verilecek mi?
Kamuda çalışan taşeron işçiler içerisinde asıl işi yapan personelin kadroya geçirilecek olması tüm taşeron işçileri heyecanlandırmış durumda. Geçtiğimiz günlerde hangi taşeron personelinin asıl işi yaptığı ve yaklaşık kaç taşerona kadro verileceğini açıklamıştık. Hangi taşeronun asıl işi yaptığı konusu, tüm kamu kurumlarında çalışan taşeronları harekete geçirmiş durumda. AK Parti hükümetinin kadroya geçireceği taşeron personeli arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan Gençlik Liderlerinin olup olmayacağı merak konusu olurken; bu konu hakkındaki edindiğimiz bilgiler şöyle: Peki Gençlik Liderleri ne iş yapıyor?
Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduğundan bu yana gelişen ve büyüyen yapısıyla dikkat çekiyor. Bakanlığın en önemli faaliyetlerinden olan Gençlik Merkezleri 1 milyonu aşkın üyesiyle gençlerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmaya devam ediyor. Gençlik Liderleri ise çalıştığı kurum olan Gençlik ve Spor Bakanlığının illerdeki Gençlik Merkezlerinde gençlik hizmetleri ile ilgili tanıtım/bilgilendirme faaliyetlerini yürüten, gençlere yönelik eğitim programlarının düzenlenmesini sağlayan; gençlerin sosyal ve kültürel farkındalığını artırıcı vb. etkinlikler düzenleyen; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeye yönelik çalışmaları yapan ve bu gençlik merkezlerindeki tüm kurs ve aktiviteleri yürüten kişidir.
Gençlik Lideri, çalışmalarını iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma kuralları çerçevesinde yürüterek hizmet kalitesini geliştirme ve mesleki gelişimine ilişkin faaliyetlerde bulunur.
Neden Gençlik Merkezlerinde, Gençlik Lideri (Çalışanı) İhtiyacı Bulunmaktadır?
Türkiye nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 77 milyon 695 bin 904 kişi olmuş. Türkiye nüfusunun %41,1’ini çocuklar ve gençler oluşturmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaya koyduğu politikalar ile taşra teşkilatı üzerinden 81 il ile aynı anda ulusal proje ve hizmetleri gençliğe götürme gayreti içerisindedir. Bunu yaparken spor alanındaki çalışmaların gençlik ile buluştuğu noktada Bakanlığı temsil eden spor uzmanı, gençlik liderleri ile antrenör kadroları alanda aktif çalışmaktadır. Gençlik ağırlıklı çalışmalar söz konusu olduğunda ise Bakanlık ile gençlik arasında önemli bir köprü vazifesi gören tek insan kaynağı Gençlik Liderleridir.
Gençlik Liderleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yöneticileri ile Öğretmenler arasında rol model olan devlet personelidir. Bu rol model çalışma pozisyonu hiçbir devlet kurumu aracılığı ile verilemeyecek bir eğitimi içinde barındırmaktadır. Bu özellik gönüllülük, vicdan, psikomotor, iyilik, vakıf malı hassasiyeti, paylaşma gibi parametreleri gençte oluştururken aynı zamanda mesleki, zihinsel ve fiziksel olarak; özel yetenek ve becerilerin gelişmesine, yönlendirilmesine yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanında farkındalık oluşturacak olan bir dokunuşu, çalışmayı da içinde bulundurmaktadır.
2011 Yılı Temmuz ayından bugüne Gençlik liderlerine ciddi bir eğitim yatırımı yapılmış ve kurumsal hafıza oluşturulmuşken bu donanıma sahip nitelikli personelin aynı zamanda belirsizlik, gelecek kaygısı gibi etkenlerden dolayı bu potansiyel gençlere ve gençlik çalışmalarına daha az düzeyde yansımaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı dışında gençliğin ilgi ve yeteneklerine göre ülkemizin toplumsal gelişimine katkı sağlayacak en önemli rolü gençlik merkezleri aracılığıyla gençlik liderleri üstlenmektedir.
Gençlik Liderleri Gençlik Hizmetleri’nin alanına giren görev ve sorumlulukların saha kısmında gençlerle birebir tek yürütücü insan kaynağı olarak taşeron sistemi üzerinden asıl işi yapmaktadırlar.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde görev yapan antrenörlere ve Türkiye genelinde toplam 210 Gençlik Merkezinde görevli Gençlik Liderlerinin de asıl işi yaptığı ve üniversite mezunu olma şartı olduğu biliniyor. Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili görüşülen tasarıda devletin asıl işini yapan taşeron çalışanların kadrolu olmasına bağlı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu çalışanlarla ilgili çalışma yürüttüğü öğrenildi.
Kaynak:isilanlarikariyer.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.