Günlük Otobüs Yolcusu Sayısı 180 Binden 300’e Düştü

Günlük Otobüs Yolcusu Sayısı 180 Binden 300’e Düştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, korona virüs nedeniyle günlük yolcu sayısının 180 binden 300 kişiye kadar düştüğünü açıkladı.

16 Mayıs’ta Artışlar Başladı

Ülkemizde ilk kez 11 Mart tarihinde görülen korona virüs nedeniyle 4 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Virüs görüldüğü andan itibaren sıkı önlemler alındı ve bunlardan biri de şehirlerarası seyahat yasağının durdurulması oldu. Öncelikle 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta seyahat yasağı getirildi. Sadece seyahat izin belgesi alan vatandaşların seyahatine izin verildi.

16 Mayıs tarihinde ise pek çok il için seyahat yasağı kaldırıldı. Riskin azaldığı iller için seyahatler yeniden başladı. Yasağın olduğu 31 ilden 16’sında yasak kaldırıldı ve şu anda 15 ilde yasak devam ediyor.

Şu anda Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Kayseri, Bursa, Eskişehir, Gaziantep,  Kocaeli, Konya, Sakarya, Manisa, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde seyahat yasağı devam etmektedir. Diğer illerde yasağın kaldırıldığı tarih olan 16 Mayıs tarihinde seyahatler başladı ve yolcu sayısında artış başladı.

Yolcu Sayısı Günde 3.500’e Yükseldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, günlük yolcu sayılarını açıkladı. Korona virüs vakaları görülmeden önce yurt genelinde günlük 180 bin kişi yolculuk yapmaktaydı. Yasakların başlaması ile bu oran yurt genelinde 300 yolcuya kadar düştü. Yasakların gevşemesi ile yolcu sayısı yeniden artmaya başladı ve günde 3 bin 500 yolcuya kadar ulaşıldı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.