Hayat Eve Sığar uygulaması ile ücretsiz maske sorunu çözüldü

Hayat Eve Sığar uygulaması ile ücretsiz maske sorunu çözüldü

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen “Hayat Eve Sığar” uygulaması ile ücretsiz maske konusunda temin sorunu yaşayan milyonlarca vatandaşın sorunu çözüldü. Güncellenen uygulama ile maske içi kod almak mümkün olacak.

Koronavirüs salgını sebebi ile Türkiye genelinde satışı yasaklanan ve sadece hükümet organları tarafından ücretsiz temin edileceği beyan edilen hijyenik ve tek kullanımlık cerrahi maskeler için yeni bir gelişme yaşandı.

Sağlık Bakanlığından Açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından yakinen takip edilen maske konusunda milyonlarca vatandaş temin sorunu yaşamıştı. E devlet üzerinden yapılan talepler için gelmesi gereken koda birçok vatandaş ulaşamadı ve bakanlık konu ile ilgili bir uygulama güncellemesi yaptı.

“Hayat Eve Sığar” Uygulaması Güncellendi

“Hayat Eve Sığar” isimli uygulama ile her vatandaş kişisel bilgilerini girebilecek ve maske talebinde bulunabilecek. Söz konusu uygulamadan maske temininin yanı sıra sosyal mesafe, iletişim içinde bulunulan kişiler ve bulunulan mevkiye göre koronavirüs risk haritası güncel şekilde yayımlanmış olacak

Vatandaşlar “Hayat Eve Sığar” uygulamsına girdikten sonra çıkan ana sayfada maske talep et sayfası yer almaktadır. Bu butona tıklandıktan sonra kişisel bilgilerin girildiği ve kayıt olunan sayfa ile karşılaşacak olan vatandaşlar; daha önce maske almadıysa QR kod ile şifre olan sayfaya erişecektir. Eğer maske temin edildiyse maskenizi teslim aldınız ibaresi ile karşılaşılacaktır.

Vatandaşlar en yakın eczaneden, uygulamanın sunduğu şifre ve T.C numarası ile maskelerini temin edebilecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum