Hazine ve Maliye Bakanlığı 280 Kamu Şoförü Alımı Sınav Duyurusu

Hazine ve Maliye Bakanlığı 280 Kamu Şoförü Alımı Sınav Duyurusu

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığı 280 kamu şoförü alımı sözlü sınav sonuçları açıklandı. Tüm iller bazında kazanan adaylar belli oldu. Detaylar ve itiraz sürecine dair detaylar haberimizde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığına 280 kamu şoförü alımı kapsamında 16-25 Mart 2021 tarihlerinde yapılan sözlü sınav sonuçları açıklandı. Bugün itibarıyla itiraz süreci de başladı. Kamu şoförü alımı sonuçlarına haberimizin en altındaki bağlantıdan direkt erişim sağlayabilirsiniz.

İtiraz Süreci Başladı

Sözlü sınav sonuçlarına, duyurunun yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde dilekçe ile itiraz edilebilir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, sınav kurulu tarafından incelenecek ve en geç 5 iş günü içinde karara bağlanarak sonuç ilgiliye bildirilecektir açıklaması yapıldı. İtirazlar 5-9 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Değerlendirme Nasıl Yapıldı?

Sözlü sınavda adayların Sözlü sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirildi.

Başarılı Sayılmak İçin 70 Puan Şartı

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, yukarıda sayılan her bir kriter için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir. Verilen bu puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav puanını teşkil eder ve sonuçlar buna göre belirlendi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.