İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı İçin Kritik Kararlarını Açıkladı

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı İçin Kritik Kararlarını Açıkladı

2021 Ramazan Bayramı süreci boyunca Türkiye genelinde alınacak tedbir önlemlerinin hangi kurallar çerçevesinde uygulanacağı soruları cevap buldu. İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı için kısıtlamalar ve uygulamalar için kararları açıkladı.

Türkiye genelinde devam eden tam kapanma süreci akabinde yaşanacak olan 2021 Ramazan Bayramı dahilinde hangi kuralların uygulanacağı ve tam kapanma sürecinin devam edip etmeyeceği konuları merakla takip ediliyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KARARLARI AÇIKLADI

11 Mayıs 2021 tarihi itibari ile alınan kararların yer aldığı uygulama metni valiliklere ulaştırıldı ve Ramazan Bayramı boyunca hem izin belgesi hem de kontrol noktalarında sorgulanacak konuların belirlenmesi için kara metnine imza atıldı.

95 BİN 948 KAMU PERSONELİ HİZMET VERECEK

Söz konusu kontrollerin Türkiye genelinde sadece şehirlerarası güzergahta toplamda 1167 noktada uygulanacağı bilgisi açıklanırken; genel olarak 16 bin 669 kişilik kolluk kuvveti kamu personelinin de soruşturma ve denetleme hizmeti vereceği ilan edildi. Şehir içi denetim noktaları da dahil olmak üzere toplamda 96 bin kişilik kamu personeli/kolluk kuvveti görevlendirilmesi yapılacak.

ÇALIŞMA İZİN BELGELERİ SORGULANACAK

Bayram sürecinde özellikle çalışma izin belgesi kapsamında denetimlerin arttırılacağı ve her belgenin sorgulanacağı açıklanırken; şehir içi ve ara sokaklarda da görevlerin arttırılması sebebi ile motorize ekiplerin sayısına ağırlık verilecek.

Günlük olarak görev değişimi yapacak olan görevlilerin her gün ortalama 80 bin kişi civarında vardiya değişimi yapacağı açıklanırken; sokağa çıkması için izin belgesi bulunmayan kişiler üzerinde önemli yaptırımlar yapılacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum