İşverenler İşçi Maaşlarına 3 Ay İçin Zam Yaptılar

İşverenler İşçi Maaşlarına 3 Ay İçin Zam Yaptılar

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu yaptığı açıklamada işçilerin maaşlarına 3 ay için zam yapıldığını söyledi.

Balcıoğlu açıklamasında; "Kahramanmaraş'taki işletmeler çalışanlarımıza Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 3 ay maaşlarına destek olmak için bir artış yaptılar. Birçok işletmemiz yaptı ve yapmayanların da bu hafta içinde yapacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş ilinin ekonomik olarak güçlü bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin Balcıoğlu; Cumhuriyet tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti. Kahramanmaraş'ın ihracat rakamlarında hedefinin bir buçuk milyar dolar olduğunu söyledi.

ihracat 1,5 milyar dolara çıktı

Balcıoğlu, "Kahramanmaraş'ın ihracatı bizi mutlu eden bir seviyeye geldi daha da yukarı çıkacağız. 2021 yılı için pandemiye rağmen hedeflediğimiz bir ihracat rakamı vardı. 1 milyar dolar ihracatımızı bir buçuk milyar dolara çıkaracaktık. Bu kayıtlı ihracatımız tabi yanılmayalım. Mesele biz denizi olmayan ve balık ihracatı yapan bir iliz. Ciddi de balık ihraç ediyoruz ama kayıtlarımızda bir kilogram balığımız yok. Balıklar başka illerden özellikle Bodrum'dan çıkışı yapılıyor. Bu yıl 1 milyar dolar tekstil, 300 milyon dolar metal mutfak eşyası ve diğerleriyle birlikte gıda altın gibi ürünlerle bir buçuk milyar dolar ihracat hedeflemiştik. Biz geçen ay ile beraber 1 milyar dolara yaklaştık. Bu bizi mutlu ediyor ve cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını bu ay yaptık" dedi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum