Jandarma 2023 Yılı 7.500 Uzman Erbaş Alımı! En Az İlköğretim (Şartlar Talepler)

Jandarma 2023 Yılı 7.500 Uzman Erbaş Alımı! En Az İlköğretim (Şartlar Talepler)

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2023 yılı için de 7 bin 500 uzman erbaş alımı bekleniyor. Son iki yılda kontenjanlar artırıldı. Son güncel durum, başvuru şartları ile adayların talepleri bu yazımızda yer alıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2023 yılı için de yüksek kontenjanlara UZMAN ERBAŞ ALIMI için adaylar gün sayıyor. Son yıllarda kontenjanlar giderek artırılmıştı. İŞ İLANLARI KARİYER olarak gündeme getirmemizden sonra ilan süreçleri de çok gecikmemişti. Bu kapsamda 2023 yılı için de en az 7 bin 500 yeni uzman erbaş alımı için kontenjan bekleyen adayların taleplerini ve şartları gündeme alıyoruz.

2023 yılı uzman erbaş alımı kontenjanları ne kadar olacak?

2021 yılında 5.000 kadro, 2022 yılında ise 7.500 uzman erbaş alımı kadrosu için ilanlar yayımlanmıştı. 2023 yılı için ise adaylar yine en az 7.500 olmak üzere yeni kontenjanlar için başvuruların alınmasına odaklandı. Süreci bizler de takip ederek, talep, öneri ve görüşlerinizi gündeme alıyoruz.

Uzman erbaş alımları güncel şartları nelerdir?

Uzman erbaş olmak için ilköğretim, lise, önlisans ve lisans mezuniyetleri için kontenjanlar yer alıyor. İlköğretim mezunları hariç olmak üzere diğer adaylar için KPSS'den en az 50 puan şartı var. Ayrıca adayların başvuru için T.C. vatandaşı olması gerekiyor. Önemli şartlardan biri de yaş şartı. Bu kapsamda adayların 20 yaşından gün almış olması ve 27 yaşını bitirmemiş olması hususları yer almaktadır.

Askeri personel alımlarında adayların talepleri nelerdir?

Adaylar özellikle YAŞ hususunda esneklik yapılmasını talep ediyor. 27 olan yaş şartının en az 35 olarak güncellenmesi uzman erbaş alımlarını bekleyen adayların en büyük beklentisi. Sizler de hemen bu yazımıza YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz. İŞ İLANLARI KARİYER olarak tüm süreci sürekli olarak takip etmekte ve gündeme getirmekteyiz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
130 Yorum