Jandarma Bekçi Alımları Ne Zaman 2021 Bekçi Alımlarında Son Durum

Jandarma Bekçi Alımları Ne Zaman 2021 Bekçi Alımlarında Son Durum

Uzun bir aradan sonra tekrar ülkemizde görev yapmaya başlayan “Bekçi” lik mesleğine girmek isteyen adaylar için meraklı bekleyiş sürmekte.

Belirli aralıklarla ve farklı illerde gerçekleştirilen bekçi alımları için tüm adayların gözleri İçişleri Bakanlığı’na çevrilmiş durumda.

Uygun şartları taşıyan adaylar Gece Kartalları olarak da anılan Bekçilik için ön başvurularını yapacaklar. Peki ama Jandarma Bekçi alımları ne zaman yapılacak? Şartları nelerdir? Haberimizin detayında hepsini bulacaksınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, her yıl olduğu gibi bu yılda bekçi alımlarının yapılacağını duyurulmuştu. Polis Akademisi Başkanlığı her yıl belli tarihlerde bekçi alımı gerçekleşiyor. 2021 bekçi alımı ilanı için gözler Polis Akademisi Başkanlığında. Peki 2021 bekçi alımlarında son durum nedir?

2021 yılı için 10 bin jandarma bekçi alımı yapılacağının açıklamasının ardından meraklı bekleyiş sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) duyurusuna göre, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görevlendirilmek üzere 10 bin bekçi alımı yapılacak.

Henüz başvuru tarihleri açıklanmadı. Başvurular açıklanır açıklanmaz sizlerle sitemizde paylaşmış olacağız.

Bekçilik için başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dahil) arasında olmak, 31 yaşından gün almamış olmak, Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum