JGK 19 Memur ve 94 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuruları

JGK 19 Memur ve 94 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuruları

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere açıktan 19 memur ile 94 sözleşmeli personel olmak üzere 113 personel alımı yapılacaktır. JGK memur ve sözleşmeli personel alımına kimler başvuru yapabiliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı açıktan temin yoluyla personel alımı yapacaktır. 9 unvanda 19 devlet memuru alınırken 22 unvanda 94 sözleşmeli personel alınacaktır. 18 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete ile ilgili ilan yayınlanmıştır. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı memur alımı için başvurular 18 Aralık itibariyle başlayacaktır. Sözleşmeli personel alımı başvuruları ise 20 Aralık’ta başlayacaktır. Başvuruların ikisi de 5 Ocak 2020 saat 17.00'de sona erecektir.

Başvurular elektronik ortamda vatandaş pertem internet adresinden yapılacaktır. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemine e-devlet üzerinden giriş yapılacaktır.

Memur ve sözleşmeli personel alım süreci;

Adaylar başvuru bitiş tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve fiil ehliyetine sahip olmalıdır. KPSS puanı en az 60 olmalıdır. Adaylar sadece bir unvana başvuru yapabilecektir.

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre sıralanır ve en yüksek puan alandan başlayarak kontenjanın 10 katı kadar aday uygulama ya da mülakat sınavına alınacaktır. Şubat ayı içinde uygulama ya da sözlü sınavı yapılacaktır. Bu sınavda başarılı olan kişiler puan üstünlüğüne göre listelenerek ilan edilecektir. Listeye giren adaylar sağlık kurulu raporu alacaktır. Sorun görülmeyen kişiler kabul ve kayıt işlemlerini yapacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum