Kamu İşçisi ve Taşeron İçin Kritik Tarih! 4D İşçi Zammı Belli Oluyor

Kamu İşçisi ve Taşeron İçin Kritik Tarih! 4D İşçi Zammı Belli Oluyor

Kamu işçileri ile ve taşerondan kadroya geçen yeni kamu işçileri için kritik tarih. 700 bin kamu çalışanı işçiyi yakından ilgilendiren gelişmeler bu yazımızda yer alıyor.

Kamu işçileri önümüzdeki dönem için ne kadar zam alacak? Seyyanen zam kamu işçileri ve taşeronlar için ne kadar olacak? Kamu çalışanı işçiler için kritik tarih yaklaşıyor. 700 bin işçi için zam pazarlığı son sürat devam ederken sendika ve hükümetin teklifleri ne durumda? İşte tüm detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇSGB tarafından kamu işçileri için teklif edilen zam oranının sendikalara sunulmasının ardından ortak zeminde buluşabilmek için çalışmalar sürüyor. 4D işçileri için yeni zam açıklandı mı peki? Seyyanen zam ve tekliflerde son durum şu şekildedir:

KAMU İŞÇİLERİ İÇİN VERİLEN ZAM TEKLİFLERİ

Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlar kamu işçileri için en düşük brüt ücretin 4800 TL yapılmasını, 2021-2022 döneminde ise ilk 6 ayında yüzde 20, diğer 3 dönemlik periyotlar için ise enflasyon artı yüzde 3 refah payı istemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇSGB tarafından verilen teklif ise maaşı 3577 ile 3750 TL arasında olanlara seyyanen 100 TL zam verilirken 3750 TL ile 4000 TL arasında olanlara da 60 TL seyyanen zam önerisinde bulunulmuştu. Ayrıca yılın ilk 6 ayı için yüzde 9, ikinci 6 ay için  yüzde 5 artı enflasyon farkı teklifi de sunulmuştu.

KAMU İŞÇİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Sendika ve Bakanlığın teklifleri sonrası ise kamu çalışanı işçilerin ve taşeron kadrosu alan işçilerin maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Taşerondan kadroya geçenlerin de aralarında bulunduğu 700 binden fazla kamu işçisi için sürecin bu hafta tamamlanması bekleniyor.

ÇERÇEVE PROTOKOLÜNDE SONA GELİNDİ

Yapılan değerlendirmelerde hastanelerin, üniversitelerin, bakanlıkların, il özel idarelerinin, demiryollarının, şeker fabrikalarının ve elektrik üretim santrallerinin de bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla kamu işçisi için 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili sürecin sonuna geldiği ifade ediliyor.

Önümüzdeki hafta kritik olacak ve süreçte nelerin sonuçlanacağı ortaya çıkarak ay sonunda da nihai çözüm açıklanacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum