Kamuya En Az Lise Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor! KPSS Şartsız

Kamuya En Az Lise Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor! KPSS Şartsız

Dışişleri Bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı olmaksızın yeni personel alımı için başvuru ilanı yayımladı. Salı günü itibarıyla Bakanlık bünyesinde başvurular tamamlanıyor. En az lise memur alımı başvuruları aşağıdadır.

2021 yılı Şubat ayı memur, personel alımları kapsamında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı olmadan yeni memur alımı için başvuru ilanı yayımlandı. Adaylar için artık süreç tamamlanıyor. İşte Bakanlık memur alımı süreci, şartları ve kimlerin başvuru yapabileceğine dair tüm detaylar.

Kimler Başvurabilecek?

Dışişleri Bakanlığı personel alımı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve yapılacak sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu MEB tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca kamu haklarından yoksun bulunmamak şartı ile erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak gerekiyor.

Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak gerekmektedir.

Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek, bilgisayar ve daktilo kullanabilmek şartları da aranmaktadır.

Memur Alımı Başvuru Belgeleri

Dışişleri Bakanlığı memur alımı sınavı için adayların sınava katılma isteğini belirten başvuru dilekçesi, Özgeçmiş (CV), Türk pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfaların fotokopileri, Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti ile arkalı önlü fotokopisi, son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti ile bir adet fotokopisi, erkekler için askerlik terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ile Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf isteniyor.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız ve en az lise mezunu personel alımı için başvurularını en geç 16 Şubat 2021 Salı gününe kadar yapmaları gerekiyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum