KPSS 60 En Az Lise Kadrolu İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Bugün Başladı

KPSS 60 En Az Lise Kadrolu İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Bugün Başladı

Kamuya en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolara itfaiyeci alımı başladı. İşte itfaiyeci olmak için gerekli şartlar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ilk defa atanmak üzere itfaiye eri alımına başvurular başladı. Kadrolu İTFAİYE ERİ olmak için gerekli şartlar nelerdir? Kimler itfaiyeci olabilir. İŞ İLANLARI KARİYER olarak güncel kamu personel alımı başvurularına dair süreci ve tüm şartları bu haberimizde hazırladık.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi memur alımı (Genel Şartlar)

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak gerekmektedir. İşte itfaiye eri olmak için tüm şartlar.

Kadrolu itfaiye eri alımı başvuru (Özel Şartlar)

Adayların itfaiye eri olması için erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olması, sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olması, sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması ve en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olması şartları vardır.

İtfaiye eri alımları (Kontenjanlar-Mezuniyetler)

7 İtfaiye Eri alımı GİH sınıfı 8. derece kadrolara olacak. Meslek Yüksekokullarının Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya İlk ve Acil Yardım ön lisans programlarının birinden mezun olmak, en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor. KADIN, ERKEK adaylar başvurabilir. KPSSP93 puan türünden en az 60 isteniyor.

3 İtfaiye Eri alımı GİH sınıfı 9. derece kadrolara olacak. Meslek Yüksekokullarının Elektrik, Makine ve İnşaat ön lisans programlarının birinden mezun olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor. KADIN, ERKEK adaylar başvurabilir. KPSSP93 puan türünden en az 60 isteniyor.

2 İtfaiye Eri alımı GİH sınıfı 10. derece kadrolara olacak. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak, en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor. KADIN, ERKEK adaylar başvurabilir. KPSSP94 puan türünden en az 60 isteniyor.

Kamu personel alımı başvuru tarihleri

Adaylar başvurularını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı için sadece şahsen yapmaları gerekiyor. Başvurular 14-18 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak. Boy ve kilo ölçümünden dolayı başvurular sadece şahsen olacak. İkamet şartı bulunmuyor. İşte başvurulara dair gerekli başvuru kılavuzu:

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum